Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2023 08:46

Συγκινητική ανταπόκριση Μεσσηνίων: Μεγάλη συμμετοχή για προσφορά αίματος για τους τραυματίες των Τεμπών (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Συγκινητική ανταπόκριση Μεσσηνίων: Μεγάλη συμμετοχή  για προσφορά αίματος για τους τραυματίες των Τεμπών (βίντεο)

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση μεσσήνιων εθελοντών, κυρίως νέων παιδιών στο κάλεσμα για προσφορά αίματος για τους τραυματίες στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, χθες το πρωί, είχε δημιουργηθεί ουρά από εθελοντές αιμοδότες, κυρίως νέα παιδιά που προσέρχονταν για πρώτη φορά, για να δώσουν αίμα και να στηρίξουν τον αγώνα που δίνουν συνομήλικοί τους τραυματίες.

“Εχουν έρθει πάρα πολλά νέα παιδιά, είναι πολύ συγκινητική η προσφορά τους” μας είπε η διευθύντρια του Τμήματος - γιατρός Αγγελική Καπόγλη και παρατήρησε: “Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Εχουμε συλλέξει αρκετές φιάλες από το πρωί, από χθες το απόγευμα ξεκίνησε η προσέλευση των εθελοντών και των παιδιών που δίνουν για πρώτη φορά”.

Η γιατρός εξέφρασε την ελπίδα ότι “θα συνεχιστεί όλο αυτό” και καθησύχασε τον κόσμο, πως “σε συνεχή επικοινωνία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας στην Αθήνα, οι φιάλες που έπρεπε να σταλούν τα πρώτα 24ωρα, έχουν σταλεί ήδη στα νοσοκομεία που υπάρχουν τραυματίες”.

Παρακάλεσε τον κόσμο “να μην έρχονται όλοι μαζί, να έρχονται σιγά - σιγά” και σημείωσε: “Οι ανάγκες των πρώτων 24ώρων έχουν καλυφθεί και θα ήθελα να συνεχιστεί αυτό και την επόμενη εβδομάδα, γιατί θα υπάρξει μέλλον, δε θα φύγουν οι τραυματίες ακόμα. Ο κόσμος να είναι ήσυχος ότι υπάρχει επάρκεια σε αίμα για τους τραυματίες στα νοσοκομεία”.

Η Αγγ. Καπόγλη κάλεσε τον κόσμο να συνεχίσει να δίνει αίμα, επισημαίνοντας: “Πάντα ζητάμε αίμα και έχουμε ανάγκη. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που βλέπω νέου εθελοντές που έρχονται. Και τους παρακαλώ να συνεχιστεί όλη αυτή η ροή και η προσπάθεια του εθελοντισμού και  μετά από αυτό το τραγικό δυστύχημα. Δηλαδή, να μην πρέπει πάντα να γίνεται κάποιο τραγικό γεγονός για να τρέχουν όλοι να δώσουν αίμα. Είναι καθημερινές οι ανάγκες στην αιμοδοσία και σε όλη τη χώρα”.

Νέα παιδιά που περίμεναν να δώσουν αίμα, μας είπαν ότι είναι στενοχωρημένα από το τραγικό δυστύχημα και σημείωσαν πως θέλουν να βοηθήσουν όσο μπορούν τους τραυματίες. Τα περισσότερα έδιναν για πρώτη φορά και δήλωσαν ότι θα βγάλουν και κάρτα για να γίνουν εθελοντές αιμοδότες.

Γ.Σ.


NEWSLETTER