Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2014 19:15

Εθελοντές έδωσαν 23 φιάλες αίμα σε αιμοδοσία συλλόγων στην Καλαμάτα

Εθελοντές έδωσαν 23 φιάλες αίμα σε αιμοδοσία συλλόγων στην Καλαμάτα

Είκοσι τρεις φιάλες αίμα συγκεντρώθηκαν στη χθεσινή αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Ηταν η 4η κατά σειρά αιμοδοσία αλληλεγγύης που διοργάνωσαν από κοινού ο Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας ΞαναρχίΖΩ, το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Καλαμάτας (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) και ο Σύλλογος Φίλων Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας, για την κάλυψη των αναγκών των μελών τους.

 

«Η συμμετοχή των συμπολιτών μας και σε αυτή την προσπάθειά μας ήταν συγκινητική», είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας ΞαναρχίΖΩ Ιωάννα Κοντομηνά-Ψαρρέα και σημείωσε: 

«Μαζί τις προηγούμενες τρεις αιμοδοσίες αλληλεγγύης έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε τις 100 μονάδες αίματος, κάτι πολύ σημαντικό δεδομένου και του ότι το καλοκαίρι η ζήτηση για μονάδες αίματος είναι αυξημένες. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Υπηρεσία Υγείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας για την άψογη συνεργασία μας, αλλά και όλους τους συμπολίτες μας για την τόσο σημαντική προσφορά ζωής που κάνουν. Γιατί το αίμα ούτε παράγεται ούτε αντικαθίσταται, παρά μόνο προσφέρεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. 

Θα θέλαμε να προσκαλέσουμε και άλλους συμπολίτες μας να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, γιατί πρόκειται για μια προσφορά ζωής και κοινωνικής αλληλεγγύης - και να μην φτάνουν στο σημείο να χρειάζεται κάποιος δικός τους άνθρωπος αίμα, για να αποφασίσουν να γίνουν εθελοντές αιμοδότες».

Μας μίλησαν όμως και εθελοντές, οι οποίοι πρόσφεραν χθες αίμα. Η Μαρία Καζάκη μας είπε: «Η αιμοδοσία είναι προσφορά σ’ αυτούς που το έχουν ανάγκη. Είναι προσφορά στο συνάνθρωπο». Και ο Αργύρης Βλάχος σημείωσε: «Η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα στο θέμα της αιμοδοσίας. Αγοράζουμε αίμα από άλλες χώρες, ενώ μπορούμε μόνοι μας να καλύψουμε τις ανάγκες. Μόνο όταν κάποιος φτάνει στο κρίσιμο σημείο να ζητά αίμα, καταλαβαίνει πως θα έπρεπε να δίνει».

 

Γ.Σ.