Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 14:05

Είδη πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες συγκεντρώνουν στην Τρίπολη

Είδη πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες συγκεντρώνουν στην Τρίπολη

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των προσφύγων και των μεταναστών, που διέρχονται από τη χώρα, έχουν ξεκινήσει πολλοί φορείς στην Τρίπολη.

 

'Ηδη, χθες βράδυ, ο Φιλοτεχνικός Όμιλος της πόλης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, συγκέντρωσε πολλά φάρμακα και είδη ατομικής υγιεινής, τα οποία σήμερα θα σταλούν στους Γιατρούς του Κόσμου.

Από σήμερα το πρωί, η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας συγκεντρώνει, στον μητροπολιτικό ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου στο κέντρο της Τρίπολης, αποκλειστικά και μόνο εμφιαλωμένο νερό και γάλα εβαπορέ. Η συγκέντρωση αυτών των τροφίμων θα γίνεται έως και την προσεχή Κυριακή.

Επιπλέον, από σήμερα, και το παράρτημα Τρίπολης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έχει ξεκινήσει να συγκεντρώνει είδη για τις ανάγκες του οργανισμού, που υποστηρίζει με δράσεις τούς πρόσφυγες σε διάφορα σημεία της χώρας, όπου έχουν κληθεί και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και Σαμαρείτες από την Τρίπολη.

Ο Ερυθρός Σταυρός Τρίπολης συγκεντρώνει, αποκλειστικά και μόνο, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτομάντιλα, μωρομάντηλα, πάμπερς - σερβιέτες, αλοιφές συγκάματος, χαρτί υγείας, καινούργια sleeping bags, φρυγανιές, κράκερς και μπισκότα τύπου πτι-μπερ καθώς και ξηρούς καρπούς και σταφίδες.

Η συγκέντρωση των προϊόντων θα γίνεται από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού στο παλαιό δημαρχείο Τρίπολης, στον πεζόδρομο της Εθν. Αντιστάσεως 43, στον πρώτο όροφο, έως και τις 15 Απριλίου, καθημερινά από 10:00 έως 13:00 και 18:00 - 20:00 το απόγευμα.

Ακόμη, είδη για τους πρόσφυγες συγκεντρώνει και η Θεατρική Ομάδα Τρίπολης, στα εντευκτήριά της στον πεζόδρομο της οδού Φιλελλήνων 8, καθημερινά από τις 15:00 το μεσημέρι έως τις 17:00 το απόγευμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ