Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011 19:14

Μικρή η ανταπόκριση στις εκκλήσεις για καθαρισμό οικοπέδων

Γράφτηκε από την
Μικρή η ανταπόκριση στις εκκλήσεις για καθαρισμό οικοπέδων

Μικρή είναι η ανταπόκριση των δημοτών στις εκκλήσεις της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους προς αποφυγή πυρκαγιών και εστιών μόλυνσης. Σύμφωνα με τον πολιτικό προϊστάμενο της υπηρεσίας Γιάννη Αδαμόπουλο αυτές τις μέρες λήγουν οι προθεσμίες για τις 60 πρώτες ειδοποιήσεις προς ιδιοκτήτες και ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν ανταποκριθεί. Μάλιστα όπως τόνισε,  από Δευτέρα θα δοθεί εντολή στα συνεργεία του εργολάβου να αναλάβουν δουλειά και να καθαρίζουν τα οικόπεδα και παράλληλα η υπηρεσία θα καταλογίζει στους ιδιοκτήτες όχι μόνο τα έξοδα καθαρισμού, αλλά και τα ανάλογα πρόστιμα, ενώ θα υποβάλλεται και μήνυση κατά του ιδιοκτήτη όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.
Προβλήματα παρατηρούνται και σε αρκετά χωριά του Δήμου Καλαμάτας, όπου τα κλαδιά που εξέχουν από ιδιοκτησίες εμποδίζουν ακόμα και τη διέλευση του υπεραστικού ΚΤΕΛ. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις το υπεραστικό ΚΤΕΛ απειλεί να σταματήσει τα δρομολόγια προς αυτά τα μέρη. Ο κ. Αδαμόπουλος διευκρίνισε ότι παρά τις ασάφειες του νόμου για το αν ο δήμος έχει ή όχι δικαιοδοσία να τα κόψει, αφού προέρχονται από ιδιόκτητα οικόπεδα, εντούτοις προσεχώς θα υπάρξει παρέμβαση.
Εξάλλου η Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών προχώρησε προσφάτως στον καθαρισμό του βορείου πεζοδρομίου της οδού Ναυαρίνου, ενώ παράλληλα κλαδεύονται οι μουριές ώστε να πάρουν την τελική τους μορφή και τοποθετήθηκαν 8 παγκάκια στο νότιο πεζοδρόμιο.


NEWSLETTER