Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 17:31

Ομιλία Γιατρομανωλάκη για τα Αρχαία Ελληνικά στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Ομιλία με θέμα «Γιατί χρειάζεται να διδάσκονται τα αρχαία ελληνικά σήμερα;» θα δώσει ο Γιώργης Γιατρομανωλάκης αύριο Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο «Ν. Πολίτης» του ΠΑΠΕΛ στην Καλαμάτα στις 7 μ.μ.

Ο Γιώργης Γιατρομανωλάκης γεννήθηκε στον Ζαρό Ηρακλείου Κρήτης. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο King's College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Ph.D.). Είναι ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εχει γράψει βιβλία και άρθρα για τον Ομηρο, τη λυρική ποίηση, την τραγωδία, τον Αριστοτέλη, το αρχαίο ελληνικό μυθιστόρημα, την αρχαία ελληνική λογοτεχνική κριτική και ασχολείται με τη μετάφραση κλασικών κειμένων. Τα ενδιαφέροντα του στρέφονται επίσης στη μελέτη της σύγχρονης νεοελληνικής λογοτεχνίας και έχει γράψει βιβλία και άρθρα για τον Σολωμό, τον Σεφέρη, τον Σικελιανό, τον Ελύτη, τον Σινόπουλο, τον Εμπειρίκο, τον Ρίτσο, τον Εγγονόπουλο κ.ά. 

Ο Γιώργης Γιατρομανωλάκης έχει γράψει πεζογραφία, ποίηση, αυτοτελείς νεοελληνικές μελέτες και μεταφράσεις στα αγγλικά, γερμανικά και στα εβραϊκά. 

Γραμμένα σε σύγχρονο ύφος που θυμίζει τα τελευταία έργα του Κούντερα, του Μαρκέζ και το “Grimus and Shame” του Σάλμαν Ράσντι, οι 6 νουβέλες του Γιώργη Γιατρομανωλάκη προσεγγίζουν μια πλούσια ποικιλία παραδόσεων της Ελληνικής γλώσσας.