Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018 15:09

“Νοιάζομαι και δρω” στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Εισαγωγική συνάντηση ενημέρωσης και επιμόρφωσης εκπαιδευτικών του προγράμματος «Νοιάζομαι και δρω» έγινε τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη της κουλτούρας του εθελοντισμού στα παιδιά και στους νέους, καλλιεργώντας πηγαίες και βιώσιμες στάσεις ενεργού κοινωνικής προσφοράς με βιωματικές προσεγγίσεις.

Τη σχολική χρονιά 2017-2018 συμμετέχουν στο πρόγραμμα 4 σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τη Μεσσηνία, το 26ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, το Νηπιαγωγείο Αρφαρών, το Δημοτικό Σχολείο Λεΐκων και το 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.

Στη συνάντηση, η οποία συνδιοργανώθηκε με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Βιωματικής Εκπαίδευσης κλήθηκαν και συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από πολλά σχολεία της Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα, εκτός από τα 4 σχολεία που προαναφέρθηκαν, συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από το ΔΣ των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, το 8ο Δημοτικό Καλαμάτας, το Δημοτικό Μερόπης, Σπερχογείας, το 24o Καλαμάτας, το 12ο Καλαμάτας, το 7ο Καλαμάτας, το 16ο Καλαμάτας, το Δημοτικό Κάμπου, το 9ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, το 5ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, το Νηπιαγωγείο Βλαχόπουλου και το Νηπιαγωγείο Πεταλιδίου.

Εκπρόσωποι από το 3ο Δημοτικό Φιλιατρών και από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας παρουσίασαν τις δραστηριότητες και τα αποτελέσματα του Προγράμματος μιας και αυτά τα δύο σχολεία συμμετείχαν τα 2 προηγούμενα σχολικά έτη σε αυτό.

Επίσης στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από εθελοντικές οργανώσεις και συγκεκριμένα από το “Χαμόγελο του παιδιού”, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα, από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, από το Κέντρο Νέων Καλαμάτας, από το Σύλλογο “Ξαναρχί-ζω” και από την Επιτροπή Εθελοντισμού του Δήμου Καλαμάτας.

Αρχικά έγινε παρουσίαση του Προγράμματος από τον Αναστάσιο Ζόμπολα συντονιστή των σχολείων της Μεσσηνίας. Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι εκπαιδευτικοί των σχολείων που ανήκαν στο Πρόγραμμα τα 2 προηγούμενα έτη και κατόπιν έγινε γνωριμία με τους εκπροσώπους των εθελοντικών οργανώσεων.