Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 19:58

Στη Νορβηγία μαθητές του Λυκείου Αρφαρών

Γράφτηκε από την
Στη Νορβηγία μαθητές του Λυκείου Αρφαρών

Τη Νορβηγία επισκέφθηκαν μέλη της ομάδας του προγράμματος “Erasmus+/ΚΑ2” του Λυκείου Αρφαρών την περίοδο 28 Ιανουαρίου - 3 Φεβρουαρίου.

Την αποστολή αποτελούσαν οι μαθητές της Β’ τάξης Ιωάννα Κουτσουμπού και Ανδρέας Ζαλαχώρης και οι εκπαιδευτικοί Βασίλης Μπαζάνης φιλόλογος και Ανδρέας Νίκας γυμναστής. Η εκπαιδευτική επίσκεψη ήταν η προτελευταία του δεύτερου χρόνου του σχεδίου «Share: Sports, Health, Addiction and Relaxation in Education» στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από τη Μεγάλη Βρετανία (συντονίστρια του προγράμματος), τη Γερμανία, την Λιθουανία και την Πολωνία. Μαθητές και καθηγητές συμμετείχαν στις δραστηριότητες που είχαν προετοιμάσει οι Νορβηγοί εταίροι για τα χειμερινά αθλήματα, τους παραολυμπιακούς αγώνες και τον εθισμό. Το λύκειο “Pierre de Coubertin” στην περιοχή Ostre Gausdal, μερικά χιλιόμετρα νότια της πόλης Lillehamer, όπου διεξήχθησαν οι χειμερινοί ολυμπιακοί αγώνες το 1994 και οι χειμερινοί ολυμπιακοί αγώνες νέων το 2016, μύησε την ομάδα με βιωματικό τρόπο, όχι μόνο στο νορβηγικό εκπαιδευτικό σύστημα με την παρακολούθηση μαθημάτων, αλλά και στα χειμερινά αθλήματα, όπως το cross-country και το curling, τα θερινά και χειμερινά παραολυμπιακά αθλήματα, καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο, γκολμπολ κ.α..
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση - εργαστήριο από τον νορβηγικό οργανισμό αντι-ντόπινγκ για τον εθισμό, τα αναβολικά και τον έλεγχο ντόπινγκ.
Το επόμενο μήνα θα γίνει η τελευταία επίσκεψη στη Μεγάλη Βρετανία. Με αυτό τον τρόπο θα ολοκληρωθούν οι μαθησιακές δραστηριότητες του σχεδίου το οποίο ξεκίνησε το Σεπτέμβρη του 2016 και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση.


NEWSLETTER