Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 08:48

Ανοιχτή ξενάγηση στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας (βίντεο)

Ανοιχτό για το κοινό ήταν χθες το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, ώστε γονείς και παιδιά να γνωρίσουν τους χώρους και τις δραστηριότητές του.

Καθηγητές και μαθητές του σχολείου ξενάγησαν τους πολλούς επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους, στις αίθουσες γενικής και μουσικής παιδείας, στα εργαστήρια πληροφορικής, φυσικών επιστημών και βιολογίας, στη βιβλιοθήκη και στις αίθουσες ιστορίας και εικαστικών.

Μαθητές του σχολείου σε γκρουπ, με διάφορα όργανα, παρουσίαζαν σε διάφορα σημεία της ξενάγησης μουσικές δημιουργίες.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=caIzeqLunVw}

Φανερά ικανοποιημένος για την ανταπόκριση του κόσμου της Καλαμάτας, ο διευθυντής του Μουσικού Γιάννης Σόλαρης παρατήρησε ότι “η ξενάγηση είναι και για τους γονείς των μαθητών μας, για να δουν σε ποιες αίθουσες φοιτούν τα παιδιά τους και ποιοι καθηγητές τα διδάσκουν. Είναι και για τους υποψήφιους μαθητές μας και τους γονείς τους, για να δουν και να πληροφορηθούν τις δραστηριότητες του Μουσικού Σχολείου. Στόχος μας είναι οι μαθητές να φεύγουν ευχαριστημένοι από αυτό το σχολείο”. Ενημέρωσε, επίσης, ότι το Μουσικό συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus, με θέμα την Αντι-Βία, την καταπολέμηση του μπούλινγκ, μαζί με σχολεία από την Εσθονία και τη Ρουμανία, γιατί στοχεύει στην καλή συμπεριφορά, στην καλή πορεία και τη συνεργασία των μαθητών.

Στην αίθουσα - εργαστήριο της ιστορίας, μαθητές της Α’ Γυμνασίου παρουσίασαν τις δημιουργίες τους μαζί με την καθηγήτριά τους Τρισεύγενη Πουλοπούλου: Ο Γιώργος Πετρέας, ένα ειδώλιο του κυκλαδικού πολιτισμού. Ο Δημήτρης Γκόνης, ένα ομοίωμα της Κρήτης σήμερα με τα ανάκτορα της Κνωσού και της Φαιστού. Ο Νικηφόρος Καλαμαράς και ο Ορέστης Βασιλόπουλος (στην ομάδα είναι και ο Θοδωρής Τσαρούχης), ένα ομοίωμα του θολωτού τάφου του Ατρέα. Και ο Γιάννης Τομάζος, ένα ομοίωμα ανακτόρου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία των μαθητών στο αμφιθέατρο του σχολείου, ενώ σε όλους τους επισκέπτες διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό.

* Οι αιτήσεις εγγραφής στο Μουσικό Σχολείο για την ερχόμενη σχολική χρονιά, θα γίνουν στις αρχές Μαΐου.

Γ.Σ.