Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012 21:07

Συναυλία αγάπης από το Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Συναυλία αγάπης από το Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας

Στήριξη στους μαθητές που πηγαίνουν στο σχολείο τους πεινασμένοι θα προσφέρει το Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας με τη συναυλία που διοργανώνει απόψε στις 8 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας προέρχονται και από εύπορες οικογένειες, υπάρχουν όμως και αρκετά παιδιά τα οποία έρχονται στο σχολείο πεινασμένα, λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι γονείς, ειδικά τον καιρό αυτό της κρίσης.
Το σχολείο μέχρι στιγμής δεν έχει ζητήσει βοήθεια από κάποιον επίσημο φορέα, γιατί υπάρχουν αρκετοί ιδιώτες και εθελοντές οι οποίοι προσφέρουν βοήθεια για το σκοπό αυτό.
Στη "συναυλία αγάπης", μουσική θα τραγουδήσουν και θα παίξουν ο Παναγιώτης Καραγιώργης, ο Κώστας Δαμιανός, ο Παναγιώτης Δεδούσης και η Μαρία Παπαγεωργίου. Μια μικρή συμμετοχή θα έχει και ο ηθοποιός και τ. καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας Αλέκος Κολλιόπουλος. Το εισιτήριο θα κοστίζει 5 ευρώ και η συναυλία θα διαρκέσει 2 ώρες. Θα ακουστούν γνωστά τραγούδια Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου κ.ά.
Στο σχολείο υπάρχει κουζίνα η οποία λειτουργεί για τους σκοπούς της βιωματικής μάθησης και της αυτόνομης διαβίωσης των παιδιών, όμως πλέον τη χρησιμοποιούν οι δάσκαλοι για να ετοιμάζουν φαγητό για τους μαθητές. Τα έσοδα από τη συναυλία θα χρησιμεύσουν στο να αγοραστούν προμήθειες για την κουζίνα του σχολείου.
Να σημειωθεί πως όλοι οι συμμετέχοντες στη συναυλία θα παίξουν  αφιλοκερδώς και πως τη βραδιά στηρίζει ο Σύλλογος Αθλητικός - Πολιτιστικός "Παράδεισος" Καλαμάτας.


NEWSLETTER