Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 08:43

Μαθητές κάνουν κατάληψη: Δεν κάνουν Μαθηματικά στο Γυμνάσιο Αρφαρών! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Κατάληψη στο σχολείο τους πραγματοποιούν από χθες οι μαθητές του Γυμνασίου Αρφαρών, γιατί από την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν έχουν μαθηματικό και δεν έχουν κάνει καθόλου Μαθηματικά.

Και είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσουν τα μαθήματα, καθώς οι υποσχέσεις που δίνονται, δεν τηρούνται.

Το πρόβλημα αναγνώρισε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Γιώργος Σταματόπουλος, επισημαίνοντας ότι σε όλο το νομό δεν γίνονται πάνω από 220 ώρες μαθημάτων, λόγω της έλλειψης καθηγητών.

Στο Γυμνάσιο Αρφαρών τα παιδιά έχουν καταλάβει τις αίθουσες του σχολείου τους, ενώ στο Λύκειο τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά.

Ο πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου Ηλίας Σακκάς μας είπε ότι τα Μαθηματικά είναι σημαντικό μάθημα και ενδιαφέρει αρκετά παιδιά, που θέλουν να ακολουθήσουν θετικές επιστήμες. Παρατήρησε πως αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη, καθώς οι αρμόδιοι δεν ενδιαφέρονται να δώσουν λύση. Μας ενημέρωσε, ακόμα, ότι δεν έχουν θεολόγο και μουσικό.

Ο διευθυντής του Γυμνασίου Παναγιώτης Σικαλιάς μας πληροφόρησε ότι ο ίδιος που είναι μαθηματικός, διδάσκει Μαθηματικά και καλύπτει τις ώρες του μαθήματος στη Β’ τάξη. Καθόλου Μαθηματικά, όμως, δεν έχουν κάνει τα δύο τμήματα της Α’ και το τμήμα της Γ΄ τάξης, ενώ μας επιβεβαίωσε πως δεν υπάρχει ούτε θεολόγος, ούτε μουσικός.

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Σταματόπουλος μας είπε ότι περιμένουν από το υπουργείο καθηγητές, μεταξύ των οποίων και μαθηματικό για το Γυμνάσιο Αρφαρών, στο νέο κύμα διορισμών αναπληρωτών που αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα. Σημείωσε ότι λείπουν από τα σχολεία του νομού μαθηματικοί, θεολόγοι, Αγγλικής Φιλολογίας και άλλες ειδικότητες σε ειδικότερα σχολεία, όπως μουσικοί στο Μουσικό Σχολείο.

Επεσήμανε ότι 11 αναπληρωτές που διορίστηκαν, δεν προσήλθαν για να αναλάβουν υπηρεσία, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση και σήμερα υπάρχουν κενά καθηγητών για πάνω από 220 ώρες μαθημάτων.

Γ.Σ.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=PNAHPonyeSk}