Σάββατο, 19 Μαϊος 2012 09:13

Γνωριμία με την ενάλια αρχαιολογία στο φρούριο της Πύλου

Γράφτηκε από την
Γνωριμία με την ενάλια αρχαιολογία στο φρούριο της Πύλου

Γνωριμία με την ενάλια αρχαιολογία θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν όσοι επισκεφθούν μέχρι και την Τρίτη 22 Μαΐου -μεταξύ 9 π.μ. και 2 μ.μ.- το φρούριο της Πύλου, όπου στον α΄ όροφο του κτηρίου Μαιζώνα φιλοξενείται η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.
Η δυνατότητα δίνεται με αφορμή το γεγονός ότι χθες ήταν η Διεθνής Ημέρα Μουσείων και για το λόγο αυτό, η Εφορεία αποφάσισε να διενεργήσει εκπαιδευτικά προγράμματα στον τομέα της υποβρύχιας αρχαιολογίας, απευθυνόμενα τόσο στους μαθητές, όσο και στους υπόλοιπους πολίτες της Μεσσηνίας.
Στόχος της δράσης είναι να γίνει γνωστή η μέθοδος και η εφαρμογή των υποβρύχιων ανασκαφών και ερευνών από τα 36 χρόνια δράσης της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων.
Στη διάρκεια της επίσκεψης θα γίνεται προβολή εποπτικού υλικού από υποβρύχιες ανασκαφές, ενώ στους επισκέπτες θα δίνεται η ευκαιρία να μεταβούν στο κτήριο Πασά -στο οποίο έχει τοποθετηθεί ομοίωμα ξύλινου αρχαίου σκαριού πλοίου-, καθώς και να ξεναγηθούν στην έκθεση του Γάλλου φιλέλληνα Ρενέ Πυώ, στο ισόγειο του κτηρίου Μαιζώνα.
Οι δραστηριότητες αυτές θα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους υπαλλήλους της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Κωνσταντίνο Καρκατζούλη και Δημήτριο Σαρδέλη.


NEWSLETTER