Παρασκευή, 10 Μαϊος 2019 15:03

Μαθητές του Μουσικού Καλαμάτας στην Πολωνία

Γράφτηκε από την
Μαθητές του Μουσικού Καλαμάτας στην Πολωνία

Το Mielec της Πολωνίας επισκέφθηκαν 6 μαθητές και 2 καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας από τις 31 Μαρτίου έως τις 7 Απριλίου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+/KA2, «DOVES-Detectives of violence in schools» (Ανίχνευση της σχολικής βίας).

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος το Μουσικό Σχολείο συμμετείχε σε διαγωνισμό με θέμα την ιστορία και τον πολιτισμό της Αγγλίας και της Αμερικής και κατέκτησε την πρώτη θέση.

Οι μαθητές της Β’ Λυκείου Ζωή Αγγελή, Γεώργιος Αποστολόπουλος, Κυριακούλα Κάρτσωνα, Μελιτινή Κωνσταντινίδου, Γεώργιος Μπάκας και Αρχοντία - Αιμιλία Τσαΐρη, μαζί με τους συνοδούς καθηγητές Σπύρο Σπύρη και Ευανθία Ντινοπούλου συναντήθηκαν με αντιπροσωπείες μαθητών και καθηγητών από την Εσθονία (σχολείο Kohtla-Järve Tammiku Pohikool) και τη Ρουμανία (σχολείο Scoala Gimnaziala Gh. I. Brătianu). Ολοι μαζί συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες που είχαν οργανώσει οι Πολωνοί μαθητές και καθηγητές του σχολείου υποδοχής, που ήταν το Zespol Szkol Technicznych w Mielcu. Οι δραστηριότητες αφορούσαν θέματα σχολικού εκφοβισμού. Επιπρόσθετα, παρακολούθησαν παρουσιάσεις που δημιούργησε κάθε ένα από τα συνεργαζόμενα σχολεία σχετικά με τις μεθόδους ανάσχεσης της ενδοσχολικής βίας μέσω του προγράμματος διαμεσολάβησης που έχει οργανωθεί από τους μαθητές, σε συνεργασία με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς.

Οι μαθητές είδαν πολλά στοιχεία του πολωνικού εκπαιδευτικού συστήματος και επισκέφθηκαν μνημεία και αξιοθέατα στην Κρακοβία και το Ορυχείο Αλατιού στην Bochnia. Ετσι ήρθαν σε επαφή τόσο με τον πολωνικό πολιτισμό όσο και με την ιστορία και την καθημερινότητα του πολωνικού λαού. Μοναδική εμπειρία αποτέλεσε η επίσκεψη στο Αουσβιτς.


NEWSLETTER