Τετάρτη, 22 Μαϊος 2019 08:13

Στις 7 Ιουνίου ξεκινούν οι πανελλήνιες εξετάσεις

Γράφτηκε από την
Στις 7 Ιουνίου ξεκινούν οι πανελλήνιες εξετάσεις

Στις 7 Ιουνίου με το μάθημα Νέα Ελληνική Γλώσσα (Γενικής Παιδείας) ξεκινούν οι πανελλήνιες εξετάσεις 2019 για τα γενικά λύκεια, ενώ μια μέρα νωρίτερα θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις για τα επαγγελματικά.

Αναλυτικότερα, οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων (ΓΕΛ) θα δώσουν το πρώτο τους μάθημα (Νέα Ελληνική Γλώσσα - Γενική Παιδεία) την Παρασκευή 7 Ιουνίου και στη συνέχεια, τα μαθήματα των Ομάδων Προσανατολισμού:

10 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

12 Ιουνίου: Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

14 Ιουνίου: Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

18 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα της Βιολογίας (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας).

Οσον αφορά τα ΕΠΑΛ, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν αρχικά στις 6 Ιουνίου στα Νέα Ελληνικά και στις 8 Ιουνίου στα Μαθηματικά (Αλγεβρα). Από τις 11 έως και τις 20 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας.

Σημειώνεται ότι η ώρα έναρξης της εξέτασης των παραπάνω μαθημάτων θα είναι 8.30 και οι υποψηφίους πρέπει να έχουν προσέλθει στην αίθουσα εξέτασης μέχρι τις 8 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης για το κάθε μάθημα είναι 3 ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο» (ΕΠΑΛ) που θα είναι 4 ώρες.


NEWSLETTER