Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 15:24

Μεσσήνιοι μαθητές κατακτούν τις σχολές των ονείρων τους

Γράφτηκε από την
Μεσσήνιοι μαθητές κατακτούν τις σχολές των ονείρων τους

Τις σχολές των ονείρων τους άγγιξαν οι απόφοιτοι από τα γενικά λύκεια, αλλά και τα ΕΠΑΛ της Μεσσηνίας. Οι ιστορίες πίσω από κάθε μαθητή είναι συγκινητικές, αφού περιλαμβάνουν μεγάλο αγώνα και διάβασμα.

Η Μαρίνα Αρβανίτη από το 6ο Λύκειο Καλαμάτας συγκέντρωσε 16.309 μόρια και θέλει να περάσει στο Φυσικό, αλλά δεν ξέρει ακόμα σε ποια πόλη. Είναι πολύ ικανοποιημένη από τους βαθμούς της, γιατί τα πήγε πολύ καλύτερα από ό,τι περίμενε. Ηταν τεράστια η έκπληξη και η χαρά για όλους όσοι ήταν κοντά της. Για να πετύχει το όνειρό της, στερήθηκε τις εξόδους και τις βόλτες με τις φίλες της όλη τη χρονιά, Επίσης, όπως λέει η ίδια, το χειρότερο κομμάτι της διαδικασίας ήταν το ψυχολογικό...

Η Κωνσταντίνα Πόπορη από το Λύκειο Πύλου συγκέντρωσε 17.462 μόρια. “Στοχεύω για το Τμήμα του ΟΠΑ, Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας. Κάποια χόμπι τα σταμάτησα, όπως τη γυμναστική, αλλά όχι και τη μουσική. Το διάβασμά μου θα μπορούσα να πω πως ήταν... το τυπικό, δηλαδή αυτό που έπρεπε να κάνω” έχει να πει.


Από τo 1o ΕΠΑ.Λ. Κυπαρισσίας η Νικηφόρα Τόδε συγκέντρωσε 15.670 μόρια και θέλει να περάσει στο Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Αν δεν τα καταφέρει, η δεύτερη επιλογή της είναι το Τμήμα Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. "Βλέποντας τις περσινές βάσεις, δεν πιάνω την πρώτη μου επιλογή για 30 μόρια. Αν όμως πέσουν έστω και λίγο, θεωρώ πως θα πετύχω τον στόχο μου", σχολίασε.

Επίσης από τo 1o ΕΠΑ.Λ. Κυπαρισσίας, η 39χρονη Νικολέττα Ζωίτσα με καταγωγή από τη Ρουμανία, έχοντας αποφοιτήσει ως δασκάλα από τη χώρα της, θέλησε να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή της, μετέχοντας στις πανελλαδικές εξετάσεις. Τα μόρια που έπιασε είναι 17.550 και θα δηλώσει για πρώτη της επιλογή το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και για δεύτερη το Τμήμα Λογιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με δύο παιδιά οι καθημερινές δυσκολίες και οι υποχρεώσεις της δεν την τρόμαξαν και αποφάσισε να διεκδικήσει το όνειρό της, χωρίς να έχει διδαχθεί επίσημα την ελληνική γλώσσα.

Η Ευπραξία-Εκάτη Λάγιου - Καρόκε από το 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας συγκέντρωσε 17.495 μόρια και ως πρώτη της επιλογή στο μηχανογραφικό της θα βάλει τη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Μάλιστα, σημείωσε μια σημαντική διάκριση, καθώς στο μάθημα Ναυτικές Μηχανές η ίδια και ένας ακόμα μαθητής από άλλο σχολείο της χώρας έγραψαν 19,4.

 

Ο Πέτρος Ασπρούλης από το 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας με 16.825 μόρια θα δηλώσει τη Γυμναστική Ακαδημία με σειρά προτίμησης την Αθήνα αρχικά και στη συνέχεια τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλονίκη. Τα μαθήματα που του έδωσαν ώθηση στη βαθμολογία του ήταν οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και οι Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης, ενώ αυτό που τον δυσκόλεψε ήταν τα Μαθηματικά.

Από το ίδιο ΕΠΑΛ, ο Κωνσταντίνος Πουλόπουλος με 14.150 στοχεύει να περάσει στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ή στο αντίστοιχο του Αιγάλεω. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό η τρίτη του επιλογή είναι η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας στην Καλαμάτα.

Η Μπεγκάι Νιοφτίνε από τo 1o ΕΠΑ.Λ. Κυπαρισσίας τα πήγε εξαιρετικά καλά στα αποτελέσματα των πανελλαδικών, συγκεντρώνοντας 18.010 μόρια. Η ίδια έτσι βλέπει την προσπάθειά της για εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή Αθηνών να έχει αποδώσει τους μέγιστους καρπούς. Χαρακτηριστικό της επιτυχίας της είναι πως στο μάθημα της Υγιεινής έγραψε 20 και σε αυτό της Ανατομίας 19,8.

 

Από το 3ο Λύκειο Καλαμάτας η Κατερίνα Πετροπούλου, συγκέντρωσε 18.159 μόρια. Θέλει να σπουδάσει Ψυχολογία και αυτός ήταν και ο αρχικός της στόχος φέρνοντας τον εις πέρας. Παράλληλα ασχολείται με τον κλασσικό και σύγχρονο χορό και θα ήθελε μελλοντικά να τα συνδυάσει επαγγελματικά.

Ρεπορτάζ: Τάσος Ανδρικόπουλος, Γιούλα Σαρδέλη


NEWSLETTER