Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 08:29

Το 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας στο χώρο της τεχνολογίας και της ρομποτικής

Γράφτηκε από την
Το 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας στο χώρο της τεχνολογίας και της ρομποτικής

Για δεύτερη χρονιά το 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα της Vodafone, Generation next με εκπαιδευτή τον καθηγητή τον Αλέξανδρο Καραβλίδη.

Το προηγούμενο σχολικό έτος (2018-2019) το 7ο Γυμνάσιο συμμετείχε στο Πρόγραμμα STEM Powering Youth με τέσσερις ομάδες από τις οποίες η μια κέρδισε το Α΄ Βραβείο του διαγωνισμού που είναι η επίσκεψη της νικήτριας ομάδας στο CERN της Ελβετίας που εδρεύει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών και είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα επιστημονικής έρευνας στον κόσμο.

Το Generation next πρόκειται για μετεξέλιξη του προγράμματος STEM Powering Youth που βασίζεται στη STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) εκπαίδευση και από το 2017 έχει φέρει τους μαθητές κοντά στις επιστήμες και την τεχνολογία, εξοπλίζοντας τους με δεξιότητες ανάλογες του αιώνα μας όπως είναι η δημιουργικότητα, η συνεργασία και η επίλυση προβλημάτων. Αφορά μαθητές ηλικίας 12- 17 ετών και εκπαιδευτικούς που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Ο κάθε κύκλος εξωσχολικών εργαστηρίων έχει διάρκεια δέκα εβδομάδων (10 τρίωρα – 30 ώρες). Τα μαθήματα γίνονται στο χώρο του σχολείου, εξωσχολικές ώρες, με κάθε τρίωρο μάθημα να αποτελείται από πρακτικό και θεωρητικό μέρος. Ο κορμός των μαθημάτων αποτελείται από τα εξής: Internet of things, Αυτοματισμοί, Coding & Engineering, Big Data, Augmented & Virtual Reality, Apps .

Τα τελευταία μαθήματα αφιερώνονται στην υλοποίηση πρότζεκτ, όπου οι ομάδες των μαθητών φτιάχνουν καινοτόμες κατασκευές για να λύσουν κάποιο πρόβλημα της καθημερινότητας δείχνοντας έμπρακτα τις γνώσεις που απέκτησαν. Οι κατασκευές αυτές συμμετέχουν στον διαγωνισμό της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Generation Next  με δώρα επιβράβευσης και τη νικήτρια ομάδα να κερδίζει ένα ταξίδι στη Silicon Valley. Οι κατασκευές που διακρίνονται επικοινωνούνται τηλεοπτικά και διαδικτυακά, παρουσιάζονται σε συνέδρια ή εκδηλώσεις τεχνολογίας και επιστήμης, δίνοντας έτσι ευκαιρίες αναγνώρισης στην εκάστοτε ομάδα και εκπαιδευτή.

Οι μαθητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν να επικοινωνήσουν με το 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας στο τηλέφωνο 2721029567 υπόψη κυρίου Καραβλίδη (καθημερινά 8:15-13:00) ή στο e-mail: allex@sch.gr .


NEWSLETTER