Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 09:56

Αποχή στο Λύκειο Θουρίας για τα προβλήματα του σχολείου

Γράφτηκε από τον
Αποχή στο Λύκειο Θουρίας για τα προβλήματα του σχολείου

 

Σε αποχή από τα μαθήματά τους έχουν προχωρήσει από χθες το πρωί οι μαθητές του Λυκείου Θουρίας διαμαρτυρόμενοι για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο τους τα τελευταία χρόνια.

Ο πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου των μαθητών Νίκος Σπυρόπουλος μας ενημέρωσε ότι είναι σε τραγική κατάσταση οι τουαλέτες και το προαύλιο, όπου οι μπασκέτες είναι επικίνδυνες και δεν υπάρχει δυνατότητα να παίξουν βόλεϊ, ενώ δεν λειτουργούν τα καλοριφέρ και τα φώτα στις αίθουσες. Ο πρόεδρος παρατήρησε ότι η κατάσταση αυτή υπάρχει τα 3 τελευταία χρόνια, τουλάχιστον, και δεν έχει γίνει καμία επέμβαση βελτίωσης.

Στην είσοδο του σχολείου σε πίνακα ήταν γραμμένα τα αιτήματα της κινητοποίησης. Χαρακτηριστικά είχε γραφτεί: “Ζητάμε: 1) Αμεση αντικατάσταση όλων των WC. 2) Αντικατάσταση στις μπασκέτες, προσθήκη γηπέδου βόλεϊ, τοποθέτηση τάπητα στο προαύλιο. 3) Αντικατάσταση σωμάτων καλοριφέρ. 4) Λαμπτήρες σε όλες τις αίθουσες. 5) Εγκατάσταση εσωτερικών βρυσών. Αμεση λύση!!!”.

Τα σοβαρά αυτά προβλήματα είχε αναφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, στην τελευταία του συνεδρίαση, η διευθύντρια του σχολείου Ελένη Γκλεγκλέ, σύμβουλος με την παράταξη της Μαρίας Οικονομάκου και ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος είχε δεσμευτεί ότι την επόμενη μέρα θα πάει ο ίδιος στο σχολείο, για να δει από κοντά την κατάσταση.

Οπως μας είπε η κ. Γκλεγκλέ, όντως την επόμενη μέρα ο δήμαρχος επικοινώνησε μαζί της και διαπιστώθηκε πως η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών ήταν ενήμερη για την κατάσταση και τα προβλήματα και ότι σχεδιάζεται παρέμβαση. Η διευθύντρια αντέδρασε, γιατί το σχολείο δεν είναι στις άμεσες παρεμβάσεις και πάει για μετά τα Χριστούγεννα. Ακόμα, μας επεσήμανε ότι πρέπει να τοποθετηθεί προειδοποιητική σήμανση στους δρόμους μπροστά από το Λύκειο, αλλά και από το Δημοτικό και το Γυμνάσιο.

Γ.Σ.


NEWSLETTER