Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 14:18

Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Τριφυλίας: “Το πρώτο κουδούνι δεν βρίσκει τα σχολεία όσο έτοιμα θα έπρεπε”

Γράφτηκε από την
Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Τριφυλίας: “Το πρώτο κουδούνι δεν βρίσκει τα σχολεία όσο έτοιμα θα έπρεπε”


Το πρώτο κουδούνι δεν βρίσκει τα σχολεία όσο έτοιμα θα έπρεπε, αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τριφυλίας. Σε σχετική του ανακοίνωση με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο σύλλογος σημειώνει:

«Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τριφυλίας εύχεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους καλή σχολική χρονιά, με δύναμη ψυχής, αισιοδοξία, υπομονή κι επιμονή.
Το πρώτο κουδούνι στις 14 του Σεπτέμβρη, παρά τις φιλότιμες κι επίπονες προσπάθειες των διευθυντών και των Συλλόγων Διδασκόντων, δε βρίσκει τα σχολεία μας όσο έτοιμα έπρεπε: Κενά παραμένουν ακάλυπτα, οι περιβόητες μάσκες και τα πολυδιαφημισμένα παγούρια δεν έχουν ακόμα παραληφθεί, εκπαιδευτικοί καθαρίζουν τις τάξεις τους επειδή δεν επαρκεί το προσωπικό καθαριότητας (ούτε λόγος βέβαια για ενδιάμεσο καθαρισμό των τάξεων όπως προβλέπεται από όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ που έχουν αποσταλεί στα σχολεία). Οι εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν και το ρόλο του Υπεύθυνου Διαχείρισης Υποπτου Κρούσματος στα σχολεία, ενώ πρόβλεψη για το τι θα γίνεται με το μαθητή που βρίσκεται σε εμπύρετη κατάσταση δεν υπάρχει, καθώς δεν προβλέπεται ότι πρέπει να υποβληθεί σε τεστ για Covid-19. Ενα τεστ, στο οποίο έπρεπε να υποβληθούμε όλοι οι εκπαιδευτικοί όταν κληθήκαμε να αναλάβουμε υπηρεσία την 1η Σεπτέμβρη.
Και σαν να μην έφταναν αυτά και άλλα πολλά (όπως ελλείψεις σε προσωπικό Ειδικής Αγωγής, εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης που “μοιράζονται” σε σχολεία, κλπ), το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου, κι ενώ τα σχολεία είναι ανοικτά από την 1η Σεπτεμβρίου κι όλες οι σχολικές μονάδες έχουν ενημερώσει γονείς και μαθητές για το πρόγραμμα της Δευτέρας 14/9, ημέρας αγιασμού, καταφθάνει στις σχολικές μονάδες εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία δημιουργεί τεράστια αναστάτωση και σύγχυση σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και ακυρώνει όλον τον μέχρι τότε προγραμματισμό των σχολείων για την πρώτη μέρα του νέου σχολικού έτους.
Σε αυτό το πρωτόγνωρο ξεκίνημα και κάτω από την πίεση των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε λόγω της υγειονομικής κρίσης, ας πάρουμε μέσα από τα λαμπερά μάτια των μαθητών μας τη δύναμη, το όραμα και την έμπνευση για μια δημιουργική χρονιά, φροντίζοντας να μετατρέψουμε τις δυσκολίες σε ευκαιρίες…
Οφείλουμε να καλωσορίσουμε στο φιλόξενο τόπο της Τριφυλίας τους νεοδιόριστους συναδέλφους και τους συναδέλφους αναπληρωτές και τους δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα τους σε ότι κι αν χρειαστούν.
Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι, είναι ευθύνη όλων μας να αγωνιστούμε για τη βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού μας έργου. Τα παιδιά, οι μαθητές μας, το αύριο του τόπου μας, βρίσκεται στα χέρια μας. Ας συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας και η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά θα μας βρει ενωμένους, με αποφασιστικότητα στους κοινούς αγώνες για την παιδεία που ονειρευόμαστε».


NEWSLETTER