Κυριακή, 29 Αυγούστου 2021 08:24

Πλατιά χαμόγελα για τους Μεσσήνιους επιτυχόντες στα πανεπιστήμια (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Πλατιά χαμόγελα για τους Μεσσήνιους επιτυχόντες στα πανεπιστήμια (φωτογραφίες)

Πλατιά χαμόγελα σχηματίστηκαν χθες στα χείλη των αποφοίτων των λυκείων της Μεσσηνίας, μετά από την ανακοίνωση των φετινών βάσεων.

Ολοι τους, ανεξάρτητα από το αν πέρασαν στην πρώτη ή τη δεύτερη επιλογή τους, ήταν ανακουφισμένοι και ενθουσιώδεις για το νέο τους ξεκίνημα σε νέες πόλεις, νέα μαθήματα και παρέες.

1ο Λύκειο Καλαμάτας

Η Ελένη - Ντιάνα Γκερασίμ θα σπουδάσει στην πρώτη της επιλογή, το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Πολιτισμού του Παντείου. Της φαίνεται ενδιαφέρον και ως αντικείμενο και ως προς τα μαθήματα. Η σχολή αυτή είναι η μόνη που την ενθουσίαζε και πιστεύει πως θα της ταιριάζει.

 

2ο Λύκειο Καλαμάτας

Ο Παναγιώτης Μανωλόπουλος πέρασε στην Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στην πρώτη του επιλογή, 3ος σε σειρά. “Είναι κάτι καινούργιο, δεν με αγχώνει ιδιαίτερα το νέο ξεκίνημα, περισσότερο με απασχολεί το αν θα μου αρέσει η σχολή που έχω επιλέξει. Θα θυμάμαι από τη χρονιά που πέρασε ότι ήταν μια περίεργη χρονιά. Λόγω του κόβιντ ήμασταν μία μέσα - μία έξω και αυτό ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλους” έχει να πει ο ίδιος.

Η Αναστασία Ντυμένου μπήκε στη Σχολή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο ΕΚΠΑ, στην πρώτη της επιλογή. “Είμαι πολύ χαρούμενη, ανυπομονώ να πάω στην Αθήνα και να γνωρίσω νέα άτομα, όπως και την επιστήμη αυτή που διάλεξα. Φυσικά και να περάσω ωραία!” δηλώνει.

Ο Δημοσθένης Χαραλαμπόπουλος είναι πλέον φοιτητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο ΕΜΠ, τη 2η επιλογή του. Οι πρώτες σκέψεις του αφορούν την αβεβαιότητα που νιώθει για το αν θα του αρέσει η σχολή και το αντικείμενο, κατανοεί όμως πως είναι νέος και πως έχει πολλές επιλογές ακόμα να κάνει για το μέλλον του.

Ο Σαράντος Γκίζας πέρασε στην πρώτη του επιλογή, τις Πολιτικές Επιστήμες του ΕΚΠΑ. Δεν μπορεί να επιλέξει ποιο ήταν το αγαπημένο του μάθημα, καθώς του άρεσαν όλα ισάξια από την κατεύθυνση που διάλεξε. Από μικρή ηλικία είχε επιλέξει πως θα σπουδάσει κάτι σχετικό, γιατί είχε κλίση στη γλώσσα και ό,τι είχε να κάνει με το λόγο. Για το μέλλον τον ενδιαφέρει κυρίως το κομμάτι που αφορά τις διεθνείς σχέσεις και τους διεθνείς οργανισμούς.

Ο Στασινός Νταβέας θα σπουδάσει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο ΕΜΠ. Αυτή ήταν η πρώτη του επιλογή και τώρα βάζει στόχο να αντεπεξέλθει στο πρόγραμμα των σπουδών, καθώς η μελέτη αυτή θα είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Θέλει επίσης να αξιοποιήσει στο έπακρο όλες τις ευκαιρίες που θα του δοθούν.

 

3ο Λύκειο Καλαμάτας (Παραλίας)

Η Κωνσταντίνα Δρακοπούλου δηλώνει στην “Ε”: “Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη που πέρασα στην Ιατρική Σχολή Πατρών και οι κόποι μου ευοδώθηκαν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους καθηγητές μου, των οποίων η συμβολή ήταν σημαντική για την επίτευξη του στόχου μου. Εύχομαι καλή δύναμη και υπομονή στους μαθητές της φετινής Γ’ λυκείου”.

Η Σταματία Καλημέρη θα σπουδάσει στη Σχολή Ευελπίδων, στην πρώτη της επιλογή. Τη διάλεξε γιατί ήταν το όνειρό της από όταν ήταν μικρή. “Η χρονιά που πέρασε είχε αρκετές δυσκολίες, αλλά κατάφερα να τις ξεπεράσω και πέτυχα το στόχο μου” λέει η Σταματία που πέρασε 31η σε σειρά.

Στην Αθήνα ετοιμάζεται να ταξιδέψει ο Ανδρέας Παλάντζας, καθώς εισήχθη στην Ιατρική Σχολή. “Η σχολική χρονιά και οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν στην παιδεία προσωπικά με βοήθησαν, μιας και ο περισσότερος χρόνος στο σπίτι μεταφράστηκε σε ακόμα πιο πολύ διάβασμα. Γενικότερα, στον κάθε μαθητή η τηλεκπαίδευση επέδρασε διαφορετικά ανάλογα με τον χαρακτήρα του. Νιώθω πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος που οι κόποι μου έπιασαν τόπο” σημείωσε.

Χαρά και ανυπομονησία για το νέο κεφάλαιο της ζωής της αισθάνεται η Παναγιώτα Χατζή, η οποία πέρασε στη σχολή που είχε δηλώσει ως πρώτη, την Ιατρική Αθηνών. “Ηταν μια δύσκολη χρονιά, καθώς οι τηλεδιασκέψεις με το φροντιστήριο δεν ήταν ο καλύτερος τρόπος για να διδαχθεί η ύλη. Η φυσική παρουσία στο σχολείο προφανώς θα ήταν καλύτερη, όμως δεδομένων των συνθηκών που προέκυψαν από την πανδημία προσαρμοστήκαμε ανάλογα” σχολίασε.

Στη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών πέρασε η Ιωάννα Σπυροπούλου. Η ίδια δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά της και είναι πολύ ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα αυτό. “Αυτή η αγωνία και το άγχος για το πού θα περάσω τελείωσε πλέον. Από εδώ και πέρα έχω μια ευχάριστη αγωνία θα έλεγα, για το τι έπεται στη συνέχεια” επισήμανε.

Η Θεοδώρα Γαλανοπούλου μπήκε στη Σχολή Νομικής της Θεσσαλονίκης. Η ίδια δήλωσε πολύ ευτυχισμένη μετά το επίσημο αποτέλεσμα που την οδηγεί στη σχολή που επιθυμούσε. “Με τα πράγματα να είναι ακόμα ρευστά λόγω της πανδημίας ελπίζω να ανοίξουν φυσιολογικά οι σχολές και να μην χρειαστεί να κάνουμε τηλεκπαίδευση. Τα μαθήματα πρέπει να γίνονται διά ζώσης ώστε η παράδοση να γίνεται όπως πρέπει” εξήγησε.

Η Μυρτώ Κετζάκη πέρασε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οπως είπε, επιθυμούσε την αντίστοιχη σχολή της Αθήνας, ωστόσο και το αποτέλεσμα αυτό την αφήνει πολύ ικανοποιημένη. “Η αλήθεια είναι πως το περίμενα πως θα περάσω στα Γιάννενα βάσει της βαθμολογίας μου. Πλέον ανυπομονώ για το νέο κεφάλαιο της ζωής μου” τόνισε.

Η Κωνσταντίνα Σπηλιώτη πέρασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. “Η χρονιά με τον τρόπο που κύλησε ήταν περίεργη. Προσωπικά μου έδωσε χρόνο για περισσότερο διάβασμα, δεδομένου πως δεν είχαμε μετακινήσεις. Από κει και πέρα προέκυψε ένα ψυχολογικό αδιέξοδο από τον εγκλεισμό λόγω της απόστασης από το σχολείο” είπε, προσθέτοντας πως το αποτέλεσμα την έκανε να νιώσει ανακούφιση και ικανοποίηση.   

 

6ο Λύκειο Καλαμάτας

Η Ανδριάνα Μισαηλίδη πέρασε στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αυτή ήταν η 2η επιλογή της και για αυτό νιώθει αρκετά ευχαριστημένη. Ηθελε πολύ να πετύχει το στόχο της και είναι πλέον χαρούμενη και δικαιωμένη. Το συναίσθημα που κυριαρχεί μέσα της για τη νέα της ζωή, είναι ο ενθουσιασμός και όχι το άγχος.

Η Γαρυφαλλιά Αραπάκη μπήκε στο Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών της Θεσσαλονίκης. Αισθάνεται πολύ καλά για την επιτυχία της παρόλο που δεν πέτυχε τον αρχικό της στόχο που ήταν η Οδοντιατρική. Της άρεσε πολύ το αντικείμενο της Βιοϊατρικής και τώρα θα ανακαλύψει τα μυστικά του.

 

Μουσικό Σχολείο

Η Αγάπη Τσίρου πέρασε 3η στη σχολή προτίμησής της, αυτή της Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. “Νιώθω χαρούμενη και ενθουσιασμένη, σχεδιάζοντας το πλάνο μου για τους επόμενους μήνες ως φοιτήτρια στην Αθήνα. Ωστόσο, είμαι λίγο στεναχωρημένη για το γεγονός πως πολλά παιδιά με την ελάχιστη βάση εισαγωγής δεν μπόρεσαν να περάσουν στις σχολές που ήθελαν, ενώ ταυτόχρονα μένουν χιλιάδες θέσεις κενές στα περιφερειακά πανεπιστήμια” υπογράμμισε, τονίζοντας πως ήταν ένα μέτρο άδικο και αχρείαστο. 

 

Λύκειο Μπουγά

Στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Πολυτεχνείο Αθηνών πέρασε η Αγγελίνα Ανδριανού. Η ίδια σημείωσε πως είναι πολύ ευχαριστημένη καθώς ένα κεφάλαιο, αυτό του σχολείου, τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο, αναμένοντας πλέον να βιώσει το επόμενο, σε μια φοιτητική ζωή με νέες προκλήσεις, γεγονός που την κάνει ενθουσιασμένη. 

Βαλίτσες για την Αθήνα και συγκεκριμένα για την Οδοντιατρική Σχολή ετοιμάζει ο Αριστόδημος Πετρούλιας. “Νιώθω χαρούμενος που οι στόχοι μου πραγματοποιήθηκαν, ευχαρίστηση για το νέο κεφάλαιο της ζωής μου που ανοίγεται, καθώς και ανυπομονησία για τις συνθήκες που θα συναντήσω” δήλωσε.

Ο Γιώργος Νταγιόπουλος εισήχθη στη Νομική Σχολή, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Όπως σημείωσε, η σχολική χρονιά στα πλαίσια της πανδημίας είχε σκαμπανεβάσματα λόγω του γεγονότος πως τα σχολεία στην Καλαμάτα άνοιξαν και έκλεισαν αρκετές φορές, επηρεάζοντας την ψυχολογία αλλά και το πρόγραμμά του. “Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που οι κόποι της χρόνιας ανταμείφθηκαν. Το ίδιο πρέπει να νιώθουν όλα τα παιδιά που πέτυχαν τους στόχους τους. Παράλληλα νιώθω ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου και με βοήθησαν” ανέφερε.

 

ΓΕΛ Κυπαρισσίας

 

Από το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας, ο Χριστόφορος-Παναγιώτης Μπράβος, που ήταν και ο πρώτος μεταξύ των πρώτων από όλα τα σχολεία της Τριφυλίας, περνά στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ξεκινάει μια καινούργια ζωή, μια νέα πρόκληση θα έλεγα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ανυπομονώ να γνωρίσω νέα πρόσωπα και νέες καταστάσεις. Ήταν η πρώτη μου επιλογή, έκανα την επιλογή μου αυτή μετά την επίδοση των πανελληνίων. Επέλεξα τη συγκεκριμένη σχολή ύστερα από επικοινωνία με συγγενείς και φίλους για πιο εύκολη επαγγελματική αποκατάσταση. Ωστόσο πρόκειται για δύσκολη σχολή, αλλά πρόκειται για το μέλλον μας».

Η Μαλένα Κακούτη πέρασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. «Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα το στόχο μου και που θα σπουδάσω την επιστήμη που ήθελα. Μου αρέσει πάρα πολύ το ότι θα μάθω πώς λειτουργεί ακριβώς το ανθρώπινο σώμα και το γεγονός ότι θα μπορώ να διαλέξω μέσα από πολλές ειδικότητες και δε χρειάζεται να περιοριστώ. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου και πιστεύω ότι θα είναι πολύ ωραία στην Πάτρα και ότι θα μπορώ να συνδυάσω και το διάβασμα αλλά και τη διασκέδαση» τόνισε.

 

ΓΕΛ Γαργαλιάνων

Η Βασιλική Γαλάνη πέρασε στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Όπως τόνισε: «Ήταν η πρώτη μου επιλογή, ήταν αυτό που ήθελα από την αρχή της χρονιάς. Είμαι πολύ χαρούμενη που πέτυχα τον στόχο μου και εύχομαι η επιλογή μου αυτή μακροπρόθεσμα να με δικαιώσει. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου σε όλη αυτή τη δύσκολη χρονιά».

Η Βασιλική Σκούτζου πέρασε στη Νομική Θεσσαλονίκης. «Είμαι αρκετά ευχαριστημένη, οι βάσεις ήταν οι αναμενόμενες και το περίμενα. Ήταν η πρώτη μου επιλογή, επέλεξα αυτή τη σχολή γιατί μου άρεσε από μικρή. Φανταζόμουν τον εαυτό μου να είναι στα δικαστήρια και να αγορεύει. Ανταμείφθηκαν οι προσπάθειες που έκανα τόσο καιρό» μας είπε χαρακτηριστικά.

 

ΓΕΛ Φιλιατρών

Ο Γιώργος Κορμάς πέρασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών. «Είμαι ευτυχισμένος καθώς ήταν η πρώτη μου επιλογή σαν σχολή. Αυτό που με έκανε να την επιλέξω είναι η επαγγελματική αποκατάσταση, μου αρέσουν όμως και τα μαθήματα της σχολής, όπως τα Μαθηματικά και η Φυσική. Νομίζω ότι έχει μέλλον σαν επάγγελμα. Η φοιτητική ζωή από ό,τι έχω ακούσει είναι ωραία στην Πάτρα και ανυπομονώ να την ζήσω» σημείωσε.

Η Μαρία Γεωργακοπούλου πέρασε Χημικό Πάτρας. Όπως είπε, «το περίμενα από τους υπολογισμούς που είχα κάνει. Ήταν μέσα στις πρώτες μου επιλογές και είμαι αρκετά ευχαριστημένη. Νομίζω ότι έχει πολλές διεξόδους και με ένα μεταπτυχιακό μπορείς να κυνηγήσεις τα όνειρά σου. Αυτό που με δυσκόλεψε τη χρονιά που πέρασε ήταν η κατάσταση με την πανδημία, αλλά πλέον φαντάζομαι ένα ευχάριστο μέλλον».

 

ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας

Η Ολυμπία Κοσμοπούλου πέρασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και μάλιστα πρώτη. «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη, ήταν κάτι που το περίμενα γιατί είχα γράψει αρκετά καλά. Περιμένω πώς και πώς τώρα να πάω στην Αθήνα, για να αρχίσει η σχολή και τα μαθήματα. Νιώθω πολύ ενθουσιασμένη» τόνισε.

Η Μαυρέττα Κτενά πέρασε στη Σχολή Βιοΐατρικών Επιστημών Θεσσαλονίκης. Όπως σημείωσε: «Δεν ήταν η πρώτη μου επιλογή, αλλά σίγουρα είναι μια πολύ καλή σχολή και, θα έλεγα, με επαρκέστατη αποκατάσταση επαγγελματική. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη, σίγουρα όμως τώρα αρχίζουν τα καλύτερά μας χρόνια, που  περιμέναμε. Εύχομαι όλα τα παιδιά να έχουν περάσει εκεί που θέλουν, γιατί ήταν μια σχετικά πολύ δύσκολη χρονιά».


Το ρεπορτάζ της “Ε” θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες. Οποιος επιτυχών ή γονέας θέλει να δημοσιευτεί η εισαγωγή υποψηφίου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μπορεί να στείλει τα στοιχεία του στο elefklm@gmail.com.


NEWSLETTER