Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 12:17

Αγιασμός για τη νέα χρονιά στο 1ο Λύκειο Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Αγιασμός για τη νέα χρονιά στο 1ο Λύκειο Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Με λίγους μαθητές έγινε σήμερα το πρωί ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 1ο Λύκειο Καλαμάτας.

Αρκετοί ήταν οι γονείς που αντιμετώπισαν δυσκολία όσον αφορά το σύστημα στο οποίο δηλώνουν τα self tests την προηγούμενη ημέρα, ενώ άλλοι μαθητές μπήκαν με το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.

Ο διευθυντής Χριστόδουλος Στυλιανίδης είπε πως πολλοί είναι οι μαθητές που έχουν κάνει εμβόλιο και πως κάποιοι έχουν προσέλθει με δήλωση νόσησης. Ολα σχεδόν τα παιδιά προσήλθαν με τις μάσκες τους και τα τμήματα έχουν το ανώτερο 22 άτομα. Τα θρανία έχουν τοποθετηθεί σε αποστάσεις, όσο αυτό ήταν δυνατό μέσα στις αίθουσες.

Στον αγιασμό ο π. Αλέξιος Σαραντόπουλος προέτρεψε τους μαθητές να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, στους δασκάλους τους και στο Θεό. Εκ μέρους του ΠΕΚΕΣ (Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού) ο Νίκος Χριστόπουλος ευχήθηκε σε όλους “καλή δύναμη” και είπε πως σύμμαχος των μαθητών στην προσπάθειά τους είναι πάντα η οικογένεια, οι δάσκαλοι και η Εκκλησία.

Τέλος εκ μέρους της σχολικής επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, ο Ηλίας Γυφτέας διαβεβαίωσε πως έχουν καλυφθεί οι ανάγκες σε μάσκες, αντισηπτικά, καθαριστικά και πως είναι στις σχολικές μονάδες δύο καθαρίστριες με πλήρες ωράριο.

Οι μαθητές μπήκαν από νωρίς στις αίθουσες για να μην συνωστίζονται στο προαύλιο και πήραν τα βιβλία τους.


NEWSLETTER