Κυριακή, 17 Απριλίου 2022 08:13

Μήνυμα ειρήνης από μαθητές των ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας

 

Το δικό τους μήνυμα ειρήνης έστειλαν οι μαθητές των ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας, μέσα από δράσεις τους, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι μαθητές των ΚΔΑΠ δημιούργησαν αφίσες και κατασκευές με φιλειρηνικά μηνύματα, αναδεικνύοντας το πανανθρώπινο αγαθό της ειρήνης μέσα από τη μορφή ενός ψηφιακού βιβλίου (https://online.fliphtml5.com/vjdmc/zccq/#p=1 ). Επίσης, τα σώματά τους σχημάτισαν λέξεις μεταφέροντας το μήνυμα για ειρήνη σ' όλο τον κόσμο.

Οι δράσεις τους είχαν στόχο τη συμπαράστασή τους στους ανθρώπους και κυρίως στα παιδιά που σήμερα βιώνουν τη φρίκη του πολέμου. Στο πλαίσιο της συζήτησης για την ειρήνη και τον πόλεμο αξιοποιήθηκαν διδακτικές πρακτικές, κατάλληλες για την κάθε ηλικία και με διεύρυνση της έννοιας του πολέμου. Ακόμα, αναδείχθηκε η ανάγκη για ειρήνη και υπήρξε έντονος προβληματισμός σε σχέση με τις αρνητικές συνέπειες που επιφέρει ο πόλεμος στους ανθρώπους, την οικονομία, την πρόοδο και τον πολιτισμό (απώλεια ανθρώπινων ζωών, καταστροφή πόλεων, υποδομών, μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς κ.ά.).

Η λήψη, δημιουργία και επεξεργασία του βίντεο έγινε από τον εκπαιδευτικό των ΚΔΑΠ Κωνσταντίνο Μανιάτη.