Τρίτη, 17 Μαϊος 2022 22:59

Μαθητές από την Τρίπολη στην Αρχαία Μεσσήνη

Γράφτηκε από την

Μαθητές της Β΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης ξενάγησαν την Πέμπτη μαθητές από τη Γ’ τάξη Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, οι οποίοι και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων, μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» του Σωματείου “Διάζωμα”.

Με την καθοδήγηση της υπεύθυνης φιλολόγου Γιώτας Λόντου και με την αρωγή του διευθυντή του Γυμνασίου    Μιχάλη Κουσουλάκου υποδέχθηκαν 102 μαθητές στον χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.
Ο Παναγιώτης Κουσουλάκος αρχικά πληροφόρησε τους επισκέπτες για την ιστορία και τη μυθολογία του τόπου, ξεκινώντας από την ονομασία. Στο θέατρο τους υποδέχθηκε η Ματίνα Λαμπροπούλου, η οποία τους παρουσίασε την ιστορία του και απάντησε σε απορίες. Για την καθημερινότητα και τις ασχολίες των αρχαίων Μεσσηνίων τις πληροφορίες έδωσε η Γεωργία Καρρά. Με τον Ναθαναήλ Κοντάν περιηγήθηκαν στο Ασκληπιείο και στο άριστα σωζόμενο Εκκλησιαστήριο, ταξίδεψαν νοερά με τη βοήθεια του Γιώργου Καρέλια. Στο Στάδιο και στο Γυμνάσιο ο Τάσος Σολδάτος σκιαγράφησε τα αθλητικά δρώμενα των αρχαίων.