Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 21:00

Μεσσήνιοι επιτυχόντες μιλούν στην “Ε”: Οι κόποι τους απέδωσαν καρπούς

Γράφτηκε από τον
Μεσσήνιοι επιτυχόντες μιλούν στην “Ε”: Οι κόποι τους  απέδωσαν καρπούς

 

Παρελθόν αποτελούν πια οι σχολικές υποχρεώσεις και το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων για τους αποφοίτους των λυκείων της Μεσσηνίας.

Οι νέοι που καταθέτουν τις απόψεις τους στην “Ε” κάνουν λόγο για μια δύσκολη χρονιά, που όμως απέδωσε καρπούς και τους έδωσε το εφαλτήριο για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής, συναρπαστικής και ενδιαφέρουσας, της φοιτητικής. Ολο το μέλλον είναι μπροστά τους!

Η Βασιλική Στραβόλαιμου δηλώνει στην “Ε”: “Επιασα 17.885 μορια. Ο στόχος μου είναι η Νομική Σχολή. Είναι αρκετά ευχαριστημένη και υπερήφανη για την επίτευξη του σκοπού μου. Ηταν μια εξαντλητική, κοπιαστική και ψυχολογικά φορτισμένη χρονιά για όλους εμάς που δίναμε πανελλήνιες και ειδικότερα λόγω της πανδημίας βιώσαμε πρωτόγνωρες συνθήκες, που μας δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο. Ωστόσο, “τα αγαθά κόποις κτώνται”. Από μικρή ευχόμουν να μεγαλώσω γρήγορα για να αποκτήσω την δική μου ζωή, αυτή η ώρα έφτασε και μου φαίνεται σαν όνειρο. Ευχαριστώ από καρδιάς τους καθηγητές μου”. 

Λύκειο Πύλου

Ο Ανδρέας Δαρσακλής με 18.230 μόρια επιθυμεί να περάσει στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο ίδιος σημείωσε πως η σχολική χρονιά δεν τον δυσκόλεψε ιδιαίτερα, τονίζοντας πως η Εκθεση είναι πάντα ένα δύσκολο μάθημα, καθώς το αποτέλεσμα είναι αβέβαιο. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές του σχολείου και του φροντιστηρίου, οι οποίοι μου παρείχαν την κατάλληλη υποστήριξη ώστε να πετύχω τον σκοπό μου, καθώς επίσης και την οικογένειά μου που ήταν συνεχώς κοντά μου» είπε.

H Στέβη Κυριαζάκου με μέσο όρο 18.075 μόρια προερχόμενη από τη θετική κατεύθυνση θέλει να εισαχθεί σε κάποιο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. «Είμαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα, παρότι η σχολική χρονιά ήταν γεμάτη δυσκολίες λόγω της πρόσθετης ύλης μετά από τα χρόνια της τηλεκπαίδευσης. Ευχαριστώ τους φροντιστές και την οικογένειά μου για την πολύτιμη στήριξή τους» συμπλήρωσε.

Η Κωνσταντίνα Ζόμπολα με 17.400 μόρια θα εστιάσει σε κάποια σχολή που συνδέεται με την κατεύθυνσή της, αυτή της Οικονομίας και Πληροφορικής. Η ίδια είπε πως νιώθει ανακουφισμένη που επιτέλους τελείωσε αυτή η διαδικασία και μάλιστα με θετικά αποτελέσματα, παρά την πίεση για την ολοκλήρωση της ύλης και τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία. «Θέλω να πω να μεγάλο “ευχαριστώ” στους φροντιστές και στην οικογένειά μου» υπογράμμισε.

Η Φωτεινή - Χριστίνα Μυλωνά συγκέντρωσε 17.400 μόρια και έχει ως στόχο να εισαχθεί στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. «Οι πανελλήνιες είναι δύσκολες για όλους, οπότε στη δική μου περίπτωση δεν μπορώ να πω πως η χρονιά κύλησε πολύ εύκολα, ωστόσο είχε και τις καλές της στιγμές» υπογράμμισε, λέγοντας πως είχε μεγάλο άγχος εξαρχής για το μάθημα της Εκθεσης, προσπαθώντας καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της. «Προσωπικά θέλω να πω αρχικά ένα “ευχαριστώ” στη μητέρα μου, που με βοήθησε πάρα πολύ, καθώς και στην υπόλοιπη οικογένειά μου γιατί ήταν συνεργάσιμοι κατανοώντας τις επιθυμίες μου. Παράλληλα, οι καθηγητές μου πέρα από σωστοί επαγγελματίες ήταν και πολύ καλοί άνθρωποι, δημιουργώντας την κατάλληλη συνεργασία μεταξύ μας» διευκρίνισε, κάνοντας γνωστό πως της αρέσει να γράφει ιστορίες, χόμπι που θα συνεχίσει στον ελεύθερο χρόνο της.

 

Λύκειο Καρδαμύλης

 

Με 15.600 μόρια ο Ιάσονας Γιαννής θα ήθελε να περάσει στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Για τον Ιάσονα ήταν η δεύτερη χρονιά που έδινε εξετάσεις. Η απόσταση από τον τόπο καταγωγής του μέχρι την Καλαμάτα, στην οποία μετέβαινε για τα φροντιστήρια, δυσκόλεψε περαιτέρω τις προσπάθειές του, ωστόσο μέσα από τη θέλησή του τα κατάφερε. Σχετικά με τις πανελλαδικές, ο ίδιος πρόσθεσε πως αγχώθηκε με το μάθημα που εντέλει έγραψε καλύτερα, αυτό της Φυσικής. «Τη συνολική μου προσπάθεια φέτος την αφιερώνω κατά κύριο λόγο στον πατέρα μου» σημείωσε.

 

1ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας

 

Η Βασιλική Ματθιοπούλου έχοντας συγκεντρώσει 18.750 μόρια στα γραπτά της έχει στόχο να σπουδάσει σε κάποια σχολή του τομέα της υγείας ή της έρευνας. «Στα μαθήματα που γράψαμε, τα Νέα Ελληνικά ήταν αυτά που με δυσκόλεψαν περισσότερο. Γενικότερα η σχολική χρονιά που πέρασε κύλησε σαφώς πιο εύκολα σε σύγκριση τουλάχιστον με τα δύο περασμένα έτη, λόγω των περιορισμών που είχαν επιβληθεί για την πανδημία» ανέφερε.

 

2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Με 17.900 μόρια ο Παναγιώτης Χριστόπουλος θα δηλώσει ως πρώτη του επιλογή το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη. «Την τελευταία χρονιά του λυκείου θα την χαρακτήριζα κανονική και στο γεγονός αυτό βοήθησαν τα διά ζώσης μαθήματα, σε σχέση με τα online των περασμένων ετών» επισήμανε, δηλώνοντας πως τα θέματα των πανελλαδικών τα περίμενε πιο δύσκολα, με αποτέλεσμα να μην δυσκολευτεί σε κάποιο ιδιαίτερα. «Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές του σχολείου και του φροντιστηρίου. Πιστεύω πως με το σχολείο μόνο ένα παιδί δεν μπορεί να γράψει τόσο καλά. Ο συνδυασμός και των δύο είναι ο ιδανικός. Αν η οικογένεια ενός μαθητή δεν έχει αυτά τα χρήματα, ενδεχομένως δεν πιάνει απόλυτα το στόχο, γι’ αυτό και αισθάνομαι τυχερός που είχα και τις δύο επιλογές» διευκρίνισε, γνωστοποιώντας πως δεν στερήθηκε κατά τη διάρκεια της χρονιάς τα χόμπι του κάνοντάς τα παράλληλα.

 

4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας

O Γιώργος Βαλσαμάκης με 17.150 μόρια έχει ως στόχο να μπει στην Αεροπορία αν κατέβουν όμως οι βάσεις. Ο Γιώργος δήλωσε πως η χρονιά δεν ήταν δύσκολη αν και τα Μαθηματικά χρειάστηκαν περισσότερο διάβασμα απ’ τα υπόλοιπα. «Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές του σχολείου και του φροντιστηρίου μου που με βοήθησαν και ήταν δίπλα μου και φυσικά την οικογένειά μου που με στήριξε» ανέφερε, προσθέτοντας πως πλέον μπορεί να ξεκουραστεί για τους επόμενους καλοκαιρινούς μήνες, έως ότου ξεκινήσει το νέο κεφάλαιο της ζωής του.

 

Λύκειο Μεθώνης

Η Σταυρούλα Ασημάκη με 16.460 μόρια έχει ως επιθυμία να μπει στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και αν αυτό δεν καταστεί δυνατό λόγω των βάσεων, στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών στο ίδιο πανεπιστήμιο. «Και στο σχολείο αλλά και στο φροντιστήριο η ύλη της κατεύθυνσής μου ήταν πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα να τη βγάλουμε 3 εβδομάδες πριν δώσω εξετάσεις και έτσι ο χρόνος της επανάληψης να περιοριστεί κατά πολύ. Παρ’ όλα αυτά θα έλεγα πως τα θέματα δεν ήταν εντέλει τόσο δύσκολα όσο νόμιζα» συμπλήρωσε, τονίζοντας πως ευχαριστεί τους καθηγητές του φροντιστηρίου, τη νονά της, καθώς και τους καθηγητές του σχολείου της.

 

Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Η Μαρήλια Τροχάτου τα πήγε πολύ καλά και όπως φαίνεται θα περάσει στη σχολή που ήθελε, την 1η της επιλογή, τη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ στην Αθήνα. Νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει για την επιτυχία της αυτή τους καθηγητές της στο σχολείο γιατί ήταν δίπλα της και τη στήριξαν και στα μαθήματα αλλά και στο ψυχολογικό κομμάτι και πίστεψαν σε εκείνη. “Ηταν δύσκολη χρονιά και χαίρομαι που ανταμείφθηκαν οι κόποι μου” πρόσθεσε.

 

2ο Λύκειο Καλαμάτας

 

Η Νεφέλη Αναστασοπούλου λέει στην “Ε”: “Συγκέντρωσα μέγιστο αριθμό μορίων 18.760 και ευελπιστώ να εισαχθώ στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που ήταν από την αρχή η πρώτη μου προτίμηση. Η χρονιά αυτή δεν ήταν εύκολη, αλλά ούτε και τόσο δύσκολη όσο νόμιζα πως θα ήταν, πριν τη ζήσω. Φυσικά, απαιτούσε συστηματικό και οργανωμένο διάβασμα. Είναι σημαντικό να μην υπάρχουν κενά από προηγούμενες τάξεις, και επίσης το διάβασμα να είναι ουσιώδες, με κατανόηση σε βάθος και όχι επιφανειακό. Ευχαριστώ πολύ τους καθηγητές μου στο 2ο Λύκειο Καλαμάτας, καθώς και τους φροντιστές μου για την πολύτιμη βοήθειά τους”.

Τ.Αν.


NEWSLETTER