Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 16:50

Πειραματικό 10ο Δημοτικό Καλαμάτας: Προκρίθηκε στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής

Γράφτηκε από την
Πειραματικό 10ο Δημοτικό Καλαμάτας: Προκρίθηκε στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής

Στην τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής για Δημοτικά Σχολεία του WRO Hellas προκρίθηκε η ομάδα η ομάδα του Όμιλου Ρομποτικής του Πειραματικού 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, η οποία αναδείχθηκε νικήτρια στους προκριματικούς αγώνες που έγιναν την περασμένη Κυριακή στον χώρο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά με ομάδες από όλη την Πελοπόννησο.

Η ομάδα του Όμιλου Ρομποτικής του Πειραματικού 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας Smart Builders αναδείχθηκε νικήτρια αποτελούμενη από τους μαθητές Στεφανία Φιλάι, Παναγιώτη Κυριακόπουλο, Μαρία Κουλοπούλου, Στέφανο Νικολάου, Άγγελο Σαρέλλα, Ήλιδα Μπούσμπουρα και με προπονητή τον εκπαιδευτικό πληροφορικής Γιώργο Γκιουλέκα με το έργο Smart Home Έξυπνο Σπίτι.

Η δεύτερη ομάδα του Όμιλου Ρομποτικής Crazy Drivers δεν κατάφερε να προκριθεί αλλά είχε εξαιρετική παρουσία με το έργο Smart Highway - Έξυπνος Αυτοκινητόδρομος.

Οι αγώνες έγιναν στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής "Η Πόλη που Ονειρεύομαι να Ζήσω - Smart Cities" στην κατηγορία Open Δημοτικού.

Την Κυριακή 26/3 στο Κολλέγιο Αθηνών θα διεξαχθεί η τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής για Δημοτικά Σχολεία του WRO Hellas από όλη την Ελλάδα, όπου θα συμμετέχει και η ομάδα ρομποτικής των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.


NEWSLETTER