Τρίτη, 30 Μαϊος 2023 20:32

Νέο Δ.Σ στην Ένωση Γονέων Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Νέο διοικητικό συμβούλιο απέκτησε πριν λίγες μέρες η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας με τον Γρηγόρη Οικονομόπουλο να αναδεικνύεται πρόεδρος.

Αναλυτικά το νέο συμβούλιο:
Γρηγόριος Οικονομόπουλος πρόεδρος, Χρήστος Χρυσανθακόπουλος αντιπρόεδρος, Κατερίνα Μπαλαμπάνη γενικός γραμματέας, Αγγελική Ταυλαρίου ταμίας, Παναγιώτα Καλογεροπούλου ειδικός γραμματέας, Γεράσιμος Βεναρδής, Στάθης Γιακουμής μέλη.
Επιπλέον από τις εκλογές αναδείχτηκαν:
Για την εξελεγκτική επιτροπή Δήμητρα Δημητρούλια, Δημήτρης Οικονομάκος, Κώστας Αποστολόπουλος.
Εκπρόσωπος της Ενωσης στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας ο Γεράσιμος Βεναρδής.
Το νέο Δ.Σ όρισε επίσης ομόφωνα τους παρακάτω εκπροσώπους:
Εκπρόσωπος της Ενωσης στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή ο Γρηγόρης Οικονομόπουλος (τακτικό μέλος) και ο Στάθης Γιακουμής (αναπληρωματικό μέλος).
Εκπρόσωπος της Ενωσης στην Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή η Παναγιώτα Καλογεροπούλου (τακτικό μέλος) και ο Γεράσιμος Βεναρδής (αναπληρωματικό μέλος).
Εκπρόσωπος της Ενωσης στο ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ ο Χρήστος Χρυσανθακόπουλος.
Αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία Πελοποννήσου: Γρηγόρης Οικονομόπουλος, Παναγιώτα Καλογεροπούλου, Κατερίνα Μπαλαμπάνη, Χρήστος Χρυσανθακόπουλος, Αγγελική Ταυλαρίου, Στέλλα Χρηστέα (τακτικά μέλη), Γιούλη Γκέκα (αναπληρωματικό μέλος).
Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ενωσης, η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι διετής. Οσον αφορά τους στόχους η ανακοίνωση επισημαίνει:
“Η Ένωση θα κατευθύνει τις δυνάμεις της προς την ισχυροποίηση και ενίσχυση των καταστατικών όρων και σκοπών της, με προτεραιότητα στους παρακάτω άξονες:
• Ενίσχυση της ενότητα ανάμεσα στα μέλη του.
• Δημιουργία Συλλόγων σε όποια σχολεία δεν υπάρχουν.
• Στην συνεργασία αλλά και διεκδίκηση από τους αρμόδιους φορείς των απαραίτητων όρων για την βελτίωση των σχολικών υποδομών που έχουν σχέση με την υγιεινή την ασφάλεια και τη σωστή διαβίωση των μαθητών μέσα σε αυτά.
• Την μελέτη, προβολή και διεκδίκηση κάθε θέματος που έχει σχέση με την βελτίωση της μόρφωσης και της προόδου των μαθητών.
• Θα υπερασπιστεί το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας μας”.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας στέλνει το δικό της μήνυμα στους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων:
“Είμαστε μαζί με όλους τους μαθητές, να τους βλέπουμε να μεγαλώνουν, να κάνουν όνειρα, να έχουν φιλοδοξίες. Γι αυτό κι εμείς οι γονείς σας, αγωνιζόμαστε μέσα από τους Συλλόγους Γονέων για ένα σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές σας ανάγκες. Είμαστε μαζί σας στην προσπάθεια που κάνετε, κόντρα στις δυσκολίες και στα εμπόδια που σας βάζουν.
Είμαστε μαζί σας σε αυτήν τη μάχη, που δεν είναι ούτε η τελευταία ούτε η πιο σημαντική. Γιατί ο δρόμος της ζωής δεν εξαρτάται μόνο από την επιτυχία ή μία πιθανή αποτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις. Κρατήστε για πάντα στο μυαλό σας ότι σημασία έχει να τολμάς, να προχωράς, να παλεύεις για να κάνεις πράξη τα όνειρά σου. Με εφόδια την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, τη  συλλογικότητα και τον αγώνα μπορείτε να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας για μια καλύτερη ζωή!
Ευχόμαστε να προσέλθετε στις πανελλαδικές εξετάσεις με αισιοδοξία, δύναμη και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Κάθε μάχη θέλει καθαρό μυαλό, επιμονή, υπομονή και ψηλά το κεφάλι.
Καλή επιτυχία, παιδιά μας”!