Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 14:10

Μεσσήνιοι μαθητές για την Ολυμπιάδα Επιστημών

Μεσσήνιοι μαθητές για την Ολυμπιάδα Επιστημών

Η πρώτη από τις 3 φάσεις της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών - EUSO 2014, ο τοπικός μαθητικός διαγωνισμός για τη Μεσσηνία έγινε το Σάββατο στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Μεσσηνίας.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν τριμελείς ομάδες μαθητών από το 3ο, 4ο, 6ο Λύκειο Καλαμάτας, το Λύκειο Πύλου και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά. Τις τριμελείς ομάδες μαθητών εκπαίδευσαν οι καθηγητές Θ. Παπαζαφειρόπουλος, Π. Βεζυρέας, Δ. Καρούνιας, Θ. Τσατσώνης και Ελ. Λεμπέση, αντίστοιχα.
Οι μαθητές κλήθηκαν να πραγματοποιήσουν μία εργαστηριακή άσκηση Φυσικής, μία Χημείας και μία Βιολογίας, και να εξαγάγουν συμπεράσματα από αυτές. Προκρίθηκε η ομάδα του 4ου Λυκείου Καλαμάτας, η οποία και θα λάβει μέρος στη 2η φάση του διαγωνισμού, στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την Επιλογή στη 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO 2014, που θα γίνει στις 18 Ιανουαρίου στο ΕΚΦΕ Νέας Φιλαδέλφειας, στην Αθήνα.
Από τον πανελλήνιο διαγωνισμό θα προκύψουν οι 2 ομάδες που θα συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO 2014, η οποία για 1η φορά θα γίνει στην Αθήνα από 30 Μαρτίου έως 6 Απριλίου 2014.