Πέμπτη, 16 Μαϊος 2024 13:18

«Οικογενειακό τραπέζι»: Με επιτυχία η εκδήλωση των Παιδικών Χωριών SOS στο 9ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας (βίντεο+φωτογραφίες)

«Οικογενειακό τραπέζι»: Με επιτυχία η εκδήλωση των Παιδικών Χωριών SOS στο 9ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας (βίντεο+φωτογραφίες)

Εκδήλωση με τίτλο «Οικογενειακό τραπέζι» διοργάνωσαν με επιτυχία το απόγευμα της Τετάρτης 15/5 τα Παιδικά Χωριά SOS, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας, σε συνεργασία με το 9ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας.

Ηταν μία δράση με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας γύρω από τον θεσμό της αναδοχής και της αποϊδρυματοποίησης.

Η εκδήλωση έγινε στον προαύλιο χώρο του 9oυ Νηπιαγωγείου Καλαμάτας, ο οποίος γέμισε με παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς και στελέχη των δομών των Παιδικών Χωριών SOS.

Από τους διοργανωτές, τονίστηκε το δικαίωμα όλων των παιδιών στην οικογένεια οποιασδήποτε μορφής και το γεγονός πως το σχολείο είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας που αφουγκράζεται τα μηνύματα και τις ανάγκες, δίνοντας ερεθίσματα.

Παράλληλα, επισημάνθηκε πως τα επίπεδα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αναδοχή στη Μεσσηνία δεν είναι υψηλά, με αποτέλεσμα να μην υφίσταται στην περιοχή αποϊδρυματοποίηση.

Το παρών στην εκδήλωση η οποία είχε τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΠΕ Μεσσηνίας, έδωσαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος και η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Οικονομάκου.