Τρίτη, 01 Ιουλίου 2014 08:45

Καλαματιανοί μαθητές δεύτεροι στη Ρομποτική

Γράφτηκε από την

Τη 2η θέση στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής κατέλαβε η Ομάδα Ρομποτικής του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας και της Μητρόπολης Μεσσηνίας το Σάββατο και έτσι πήρε το εισιτήριο για την πόλη Sochi της Ρωσίας, στις 21-23 Νοεμβρίου, η οποία φιλοξένησε τους φετινούς χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Το διαγωνισμό διοργάνωσε η WRO (World Robotics Olympiad) Hellas υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην Αθήνα στο Κλειστό Περιστερίου.

Η ομάδα αποτελείται από τους παρακάτω μαθητές του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας (με αλφαβητική σειρά): Αναστάσιο Καπετανάκη (Α’ γυμνασίου), Κωνσταντίνο Μακρή (Γ’ γυμνασίου), Αγγελο Παλιάκο (Γ’ γυμνασίου), καθώς και τον καθηγητή Πληροφορικής του 6ου Γυμνασίου π. Σωτήριο Μαστέα

Ο οργανισμός WRO (www.wroboto.org) μέσα από τους εκπαιδευτικούς ρομποτικούς διαγωνισμούς, φέρνει σε επαφή τους νέους ανθρώπους από όλο τον κόσμο με σκοπό να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητές τους στην επίλυση προβλημάτων.

Το 2014 διαγωνίζονται πάνω από 20.000 ομάδες από 42 χώρες που παίρνουν μέρος σε δραστηριότητες WRO σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό επίπεδο.