Πέμπτη, 02 Απριλίου 2015 20:45

“Εκκλησία του δήμου” στο Γυμνάσιο Παραλίας

Η «Εκκλησία του δήμου» αναβιώνει στο Γυμνάσιο Παραλίας Καλαμάτας με ανά δεκαήμερο δεκαπεντάλεπτες διαλέξεις των μαθητών.

Με την προσπάθεια αυτή, η διεύθυνση του σχολείου επιδιώκει οι μαθητές να εντρυφούν σε θέματα ή προβλήματα που απασχολούν τον ιστό της κοινωνίας σε Ελληνικό και παγκόσμιο επίπεδο. 

Το πρόγραμμα του κύκλου των διαλέξεων έχει ως εξής: Α΄ τάξη: 1η διάλεξη «Θρησκευτικός φανατισμός» από τον μαθητή Δημήτρη Γεωργουλόπουλο. 2η διάλεξη «Αθλητισμός - χουλιγκανισμός» από το Γεώργιο Γρουσουζάκο. 3η διάλεξη «Τηλεόραση – κινητά – ηλεκτρονικά παιχνίδια» από τον Αγησίλαο Θούα. 4η διάλεξη «Κατάθλιψη: η μάστιγα της εποχής» από τη Χριστίνα Καίσαρη. 5η διάλεξη «Facebook - κίνδυνοι», από την Μυρτώ Καραχάλιου. 6η διάλεξη «Αλκοόλ: δρόμος αυτοκαταστροφής» από την Κωνσταντίνα Κατσούλη.

7η διάλεξη «Διαδίκτυο και παιδί» από τη Σοφία Κουράκου. 8η διάλεξη  «Ρατσισμός» από τον Παναγιώτη Κωτσάκη. 9η διάλεξη «Αλληλεγγύη λαών" από τον Αθανάσιο Λιγουδιστιανό. 10η διάλεξη «Ενδοσχολική βία», από την Πηνελόπη Μανωλέα. 11η διάλεξη «Ανθρώπινες σχέσεις - φιλία» από τον Αλέξανδρο Μαργέλη. 12η διάλεξη «Νευρική ανορεξία» από τη Ζωή Παναγιωτακοπούλου. 13η διάλεξη «Φυσικές καταστροφές: η φύση προειδοποιεί» από την Αγγελική Παναγούλια. 14η διάλεξη «Οικογένεια» από την Τόνια – Φοίβη Παπάζογλου. 15η διάλεξη «Τα πρότυπα της εποχής μας» από τον Κωνσταντίνο Παπουτσή. 16η διάλεξη  «Εθελοντισμός: δύναμη κοινωνικής συνοχής», από το Γεώργιο Πολυχρονόπουλο. 17η διάλεξη «Κοινωνία ανθρωπιάς – συνοχής - αλληλεγγύης» από την Αναστασία Πουλοπούλου. 18η διάλεξη «Κακοποίηση των ζώων» από τη Αθανασία - Μαρία Σινάπη. 19η διάλεξη  «Εφηβεία» από το Νικόλαο Σπύρο. 20ή διάλεξη «Ανθρώπινα δικαιώματα και παραβίασή τους» από τη μαθήτρια Χαρίκλεια – Μαρία Φωτοπούλου.

21η διάλεξη «Παιδικό λογοτεχνικό βιβλίο» από το Στυλιανό Χαραλαμπόπουλο. 22η διάλεξη «Ρόλος και η σημασία Μ.Μ.Ε.» από τον Ηλία Χρονόπουλο.