Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 20:01

Δανειστική βιβλιοθήκη στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον

Το βιβλίο είναι μια πολύ καλή παρέα για την περίοδο του καλοκαιριού και αυτό φαίνεται από την κίνηση που έχει κάθε Πέμπτη η βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Κυπαρισσίας, η οποία αν και καλοκαίρι παραμένει ανοιχτή αυτή την ημέρα χάρη στην εθελοντική διάθεση των εκπαιδευτικών.

Περισσότερους από 50 τίτλους βιβλίων δανείζονται αναγνώστες κάθε εβδομάδα, έχοντας να διαλέξουν ανάμεσα σε μια πληθώρα βιβλίων που αυτή την στιγμή ξεπερνά τους 5.000 τίτλους και συνεχώς αυξάνεται καθώς είναι συνεχείς οι δωρεές. Μπορεί κανείς να βρει λογοτεχνικά βιβλία (μυθιστορήματα, ποίηση, πεζογραφία κ.ά.) αλλά και επιστημονικά, ενώ ξεχωριστό κομμάτι είναι αυτό με τους Τριφύλιους λογοτέχνες.

Η βιβλιοθήκη την καλοκαιρινή περίοδο λειτουργεί κάθε Πέμπτη από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι με την εθελοντική προσφορά των καθηγητών Γιώργου Τσάλτα και Δέσποινας Θεοδοσάκη αλλά και την συνδρομή και άλλων συναδέλφων τους.

Για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης ο νέος διευθυντής του σχολείου Γιώργος Θεοδωρόπουλος σημείωσε: «Ο κεντρικός μας στόχος τους καλοκαιρινούς μήνες είναι η λειτουργία της βιβλιοθήκης του σχολείου, ως προσφορά μας στην κοινωνία της πόλης μας, στους μαθητές, τους γονείς και τους επισκέπτες της Κυπαρισσίας. Εχουμε εξαιρετικούς συναδέλφους που εθελοντικά εργάζονται για να λειτουργεί ως δανειστική βιβλιοθήκη. Προσπαθούμε από την πλευρά μας να την ενισχύσουμε όσο μπορούμε με τις δυνατότητες που έχουμε με καινούργια βιβλία, προσφορά εκδοτικών οίκων και ντόπιων συγγραφέων. Για την επόμενη σχολική χρονιά θα προσπαθήσουμε να γίνουν εκεί εκδηλώσεις στο πνεύμα και των προηγούμενων χρόνων, με παρουσιάσεις βιβλίων, συγγραφέων, ημερίδες, πολιτιστικά δρώμενα, διαλέξεις με διάφορους ειδικούς όπως για το Διαδίκτυο, τη σχολική βία, τις πρώτες βοήθειες, ενώ θέλουμε να κάνουμε μια μεγάλη μουσική εκδήλωση για να τιμήσουμε ένα μεγάλο μουσικοσυνθέτη της πατρίδας μας».

Μιλώντας γενικότερα για το σχολικό συγκρότημα επισήμανε: «Γενικά είναι σε καλή κατάσταση, θα γίνουν κάποιες εργασίες, φωτισμού, καθαρισμού, βαψίματος. Θεωρώ ότι δεν έχει πολλές ελλείψεις, όλοι οι προηγούμενοι διευθυντές, ο καθένας από την πλευρά του, προσέφεραν όσο μπορούσαν, ενώ άψογη είναι η συνεργασία με το δήμο και τη σχολική επιτροπή. Στους εκπαιδευτικούς στόχους είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου κανονισμού λειτουργίας του σχολείου που θα γίνει με την συνεργασία του Συλλόγου Διδασκόντων, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και των μαθητών. Ενώ θα προσπαθήσουμε να αναλάβουμε και κοινωνικές δράσεις για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές λόγω των σημερινών καταστάσεων».

Κ.Μπ.