Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 15:45

Νηπιαγωγεία χωρίς εκπαιδευτικούς σε Καλό Νερό και Μαραθούπολη

Γράφτηκε από τον

Μπροστά στον ορατό κίνδυνο να μην χτυπήσει το κουδούνι αύριο βρίσκονται τα Νηπιαγωγεία σε Καλό Νερό και Μαραθούπολη και ο λόγος είναι ότι δεν έχουν εκπαιδευτικούς.

Η λειτουργία των συγκεκριμένων σχολείων εξαρτάται άμεσα από την πρόσληψη αναπληρωτών, που ακόμη δεν έχει γίνει, αφού κάθε χρόνο τις θέσεις στα σχολεία αυτά κάλυπταν εκπαιδευτικοί με οργανικές θέσεις σε άλλα σχολεία της περιοχής. Με την μη πρόσληψη αναπληρωτών όμως και με βάση τις ελλείψεις που υπάρχουν και σε άλλα σχολεία, όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν επιστρέψει στις οργανικές τους θέσεις.

Τον κίνδυνο να μην ανοίξουν τα σχολεία αυτά, μας επισήμανε και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τριφυλίας Αναστάσιος Αδρακτάς, υπογραμμίζοντας και έναν ακόμη κίνδυνο που υπάρχει, οι γονείς αν δουν ότι δεν ανοίγουν έγκαιρα τα νηπιαγωγεία, ίσως να τα γράψουν σε άλλα κοντινά, με αποτέλεσμα στη συνέχεια αν δεν υπάρχουν παιδιά να μην σταλούν και εκπαιδευτικοί. 

Πάντως όπως μας είπε, σε επικοινωνία που έχει με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του νομού, βούλησή τους είναι μόλις προσληφθούν αναπληρωτές να καλυφθούν οι συγκεκριμένες ανάγκες. Ειδικότερα το Νηπιαγωγείο του Καλού Νερού ίσως ανοίξει και νωρίτερα καθώς ενδεχομένως μετακινηθεί νηπιαγωγός από σχολείο της Κυπαρισσίας που δεν έχει μεγάλο αριθμό παιδιών. Στο Μάραθο το άνοιγμα του σχολείου πάει για τέλος Σεπτεμβρίου και αφού προσληφθούν αναπληρωτές.

Πρόβλημα όμως αντιμετωπίζει και το Δημοτικό Σχολείου Πύργου που είναι τριθέσιο, καθώς και εκεί οι τρεις εκπαιδευτικοί της προηγούμενης χρονιάς ήταν αναπληρωτές. Οπως μας επισήμανε ο κ. Αδρακτάς, το σχολείο θα ανοίξει την Παρασκευή με δάσκαλο που θα μετακινηθεί από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γαργαλιάνων, όμως για να λειτουργήσει κανονικά χρειάζονται δύο ακόμη εκπαιδευτικοί.

Κ.Μπ.