Σάββατο, 03 Οκτωβρίου 2015 19:04

Μαθητική πορεία στην Καλαμάτα (βίντεο - φωτογραφίες)

Μαθητική πορεία στην Καλαμάτα (βίντεο - φωτογραφίες)

Τα παράπονα και τα αιτήματά τους εξέφρασαν για ακόμη μία φορά χθες το πρωί στο Διοικητήριο οι μαθητές από τα σχολεία της Καλαμάτας. Από το κάθε σχολείο ξεκίνησε πορεία προς τη Νομαρχία.

Αρχικός στόχος ήταν να δουν από κοντά την αντιπεριφερειάρχη Ε. Αλειφέρη, αλλά τελικά κατέληξαν στο γραφείο του προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννη Πλατάρου. 

Το βασικότερο από τα αιτήματα αφορούσε στα κτηριακά προβλήματα που έχει το συγκρότημα του Πολυκλαδικού (4ο ΕΠΑΛ - 6ο Λύκειο), τα οποία σχετίζονται με: την ελλιπή θέρμανση, τις φθορές, την υγρασία, τους αεραγωγούς που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των μαθητών, τα νερά που στάζουν. Οι μαθητές είπαν πως οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει είναι εξαιρετικά περιορισμένες και δεν λύνουν τα προβλήματα (π.χ. σοβάτισμα). Ο προϊστάμενος τους ενημέρωσε πως αυτό οφείλεται σε μεγάλο μέρος στη μειωμένη χρηματοδότηση που δίνει το κράτος. 

 

Οι έφηβοι συνέχισαν λέγοντας πως τα συνεργεία του δήμου που πήγαν στο 6ο Λύκειο έκαναν "τσαμπουκά" στους καταληψίες και τόνισαν πως ο αγώνας τους αφορά την κατάσταση της παιδείας γενικότερα και τη μορφή του σχολείου που θέλουν για το μέλλον. Δήλωσαν πως πιστεύουν στην αλλαγή της πολιτικής και όχι στην αλλαγή απλώς των πρόσωπων αυτής. 

Αλλο ένα ζήτημα που έθιξαν οι μαθητές σχετιζόταν με τους καθηγητές, οι οποίοι δεν έχουν έρθει ακόμα στα σχολεία και με το ότι τα παιδιά καλούνται να πληρώσουν αρκετά από τα βιβλία τους. Ειδικά αναλύθηκε το πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου, που κάθε χρόνο έχει πάρα πολλά κενά σε καθηγητές μουσικής παιδείας. 

Το "παρών" στη διαμαρτυρία έδωσε και ο πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Δήμου Καλαμάτας Παναγιώτης Κουφαλάκος, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Πλατάρο να έρθει μαζί τους σε μελλοντική διαμαρτυρία στο υπουργείο Παιδείας, στην Αθήνα. Στο γραφείο του κ. Πλατάρου ήρθαν και οι εκπρόσωποι από την Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, οι οποίοι ζήτησαν και εκείνοι από την πλευρά τους αρχικά να γίνει μια τοπική επιτροπή, που θα διεκδικήσει όσο μπορεί να λυθούν τα προβλήματα με τα κτήρια, τους καθηγητές και τα βιβλία. Αλλο ένα αίτημα της ΕΛΜΕ αφορούσε την ομαδική ασφάλιση των μαθητών από το υπουργείο και την εφαρμογή προγράμματος δεκατιανού και σίτισης, στα σχολεία διευρυμένου ωραρίου.

Γ.Σαρ.