Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 18:56

Εληξε η κατάληψη στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Εληξε η κατάληψη στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Εληξε χθες η κατάληψη στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, που βρίσκονται στην οδό Κρήτης. Οπως έκανε γνωστό ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καλαμάτας Γιάννης Πλατάρος, στα δύο σχολεία οι καθηγητές διαπίστωσαν πως έχουν γίνει μόνο κάποιες μικροζημιές, όπως καμένα βιβλία και ένα καμένο καλώδιο. 

Αξίζει να σημειωθεί πως για το θέμα των καταλήψεων στα παραπάνω ΕΠΑΛ, έγινε αναφορά στον εισαγγελέα, ενώ για τις καταλήψεις στο 4ο ΕΠΑΛ και 6ο Λύκειο (Πολυκλαδικό) οι διευθυντές και ο προϊστάμενος έδωσαν χθες κατάθεση στην Αστυνομία, βασιζόμενοι σε πληροφορίες που είχαν. 

Στα εδώ και κάποιες μέρες κλειστά 4ο ΕΠΑΛ - 6ο Λύκειο στην οδό Αθηνών, δεν υπάρχουν ζημιές, όπως λέει ο κ. Πλατάρος. Οι μόνες "παρεμβάσεις" που έγιναν από τους καταληψίες αφορούν σε γκράφιτι και συνθήματα στους τοίχους. Οπως σημειώνει ο προϊστάμενος Μεσσηνίας, το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει, είναι ότι είναι κλειστά όλο αυτό το διάστημα και το ΙΕΚ, το ΕΚΦΕ, το ΣΔΕ και η αποθήκη των βιβλίων. Αμφιβολίες εκφράζονται επίσης για το αν τα 5 - 6 άτομα που "κρατάνε" την κατάληψη είναι μαθητές ή όχι. 

Γ.Σαρ.