Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 14:45

Περιβαλλοντικές εκδηλώσεις στο Λύκειο Μεσσήνης

Η 2η εβδομάδα του Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από το υπουργείο Παιδείας ως «Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» - και στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος Διδασκόντων του Λυκείου Μεσσήνης αποφάσισε να οργανώσει μια σειρά δραστηριότητες, στο προαύλιο και στο αμφιθέατρο του σχολείου. 

Σκοπός του συλλόγου είναι να ευαισθητοποιήσει μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, αναφορικά με τις αξίες της αειφόρου ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Οι δράσεις είναι οι εξής:

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, 8.30 π.μ. - 1.50 μ.μ. 

• Ερευνα πεδίου με Φύλλο Εργασίας Καταγραφής Απορριμμάτων στο σχολικό προαύλιο. 

• Καθαρισμός προαυλίου από ομάδες μαθητών με σακούλες απορριμμάτων και γάντια (προμήθεια από την Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Μεσσήνης).

• Βιωματικό εικαστικό εργαστήριο με δημιουργίες των μαθητών, συζήτηση και έκθεση των έργων σε χώρους του σχολείου. Θέμα: «Το ιδανικό σχολικό προαύλιο: Πώς φαντάζομαι να είναι το προαύλιο τους σχολείου μου; Τι πρέπει να υπάρχει, για να περνάω ευχάριστα και δημιουργικά στα διαλείμματα; Σχεδιάζω το ιδανικό προαύλιο και διατυπώνω γραπτώς τις προτάσεις μου».

• Προβολή της ταινίας «Wall-e» (2008). Συμπλήρωση φύλλου εργασίας και συζήτηση ανάμεσα στους μαθητές για τα περιβαλλοντικά θέματα που η ταινία θίγει. 

Σάββατο, 17 Οκτωβρίου, 7.30 μ.μ.

Αμφιθέατρο Λυκείου Μεσσήνης (είσοδος ελεύθερη)

• Προβολή της ταινίας «Soylent Green» (1973).