Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015 14:07

Συμμετοχή του 4ου Λυκείου Καλαμάτας σε πρόγραμμα e-twinning

Γράφτηκε από την
Συμμετοχή του 4ου Λυκείου Καλαμάτας σε πρόγραμμα e-twinning

Το 4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα Σχολείων etwinning με το πρόγραμμα «Α.Β.C.: Active Book Club»

Το etwinning, η αγάπη για τη λογοτεχνία, την ιστορία και τον κινηματογράφο ενώνουν δέκα σχολεία από επτά ευρωπαϊκές χώρες σε μια πρωτοποριακή Διαδικτυακή Λέσχη Βιβλίου. Δεκατρείς εκπαιδευτικοί και περίπου διακόσιοι μαθητές επέλεξαν με ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσα από δέκα προτάσεις το βιβλίο του Andrew Hodges: «Allan Turing, the Enigma» και θα το αναγνώσουν κατά την οκτάμηνη λειτουργία της Λέσχης A.B.C.: Active Book Club που οργανώθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος eTwinning. Τόσο τα βιβλία που προτάθηκαν από κάθε σχολείο, όσο κι αυτό που επελέγη, προσεγγίζουν τα ενδιαφέροντα των μαθητών, έχουν ιστορικό περιεχόμενο και έχουν μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη.

Αξίζει ιδιαίτερα να σημειωθεί ότι οι μαθητές δε θα διαβάσουν μόνο το βιβλίο, αλλά συνάμα θα ψυχαγωγηθούν κατασκευάζοντας και παίζοντας διαδικτυακά παιχνίδια, που θα δημιουργήσουν  με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων οι ίδιοι, αλλά και κλασσικά επιτραπέζια, βασισμένα στο περιεχόμενο, στους ήρωες, στο ιστορικό πλαίσιο του έργου και στα προβλήματα που θίγει. Θα γίνουν επίσης και οι ίδιοι συγγραφείς, χρησιμοποιώντας εργαλεία ψηφιακής δημιουργικής γραφής και θα συνθέσουν τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους σε ένα ηλεκτρονικό  βιβλίο. 

H έμπνευση, η πρωτοβουλία η οργάνωση και το στήσιμο του A.B.C.: Active Book Club ξεκίνησε από το 3ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας και τη φιλόλογο Σταυρούλα Σιατήρα.

 Το 4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας συμμετέχει με 15 μαθητές της Β΄ Τάξης, τους οποίους συντονίζουν οι φιλόλογοι: Μάγκλαρη Χριστίνα, υπεύθυνη του προγράμματος στο σχολείο, και Γαλανοπούλου Ελένη, συνεργάτης. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί από σχολεία 7 διαφορετικών χωρών: της Αρμενίας, του Βελγίου, της Βουλγαρίας, της Ελλάδας (Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, 3ο ΓΕΛ Καρδίτσας, 4ο ΓΕΛ Καλαμάτας), της Σερβίας, της Σουηδίας και της Τουρκίας και η γλώσσα επικοινωνίας και εργασίας είναι η αγγλική.

Το A.B.C.:Active Book Club ξεκινά ένα  ταξίδι στον κόσμο του «Αllan Turing: The Enigma» για να αναδείξει τη φιλαναγνωσία, τη συνεργασία και τη συνδημιουργία.Θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ιστορική βιογραφία, μαθηματικά, κρυπτογραφία, φιλοσοφία και τεχνητή νοημοσύνη μέσα στη δίνη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. 


NEWSLETTER