Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016 20:11

Η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας κατά αλλαγών σε παιδεία και ασφαλιστικό 

Η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας κατά αλλαγών σε παιδεία και ασφαλιστικό 

Ως προσχηματικό καταγγέλλει τον «Εθνικό Κοινωνικό Διάλογο» για την παιδεία, η A΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας. Με ανακοίνωσή της καλεί τους εκπαιδευτικούς  σε κλιμάκωση δράσεων με απεργία, σημειώνοντας πως: "Δεν συναινούμε! Δεν γινόμαστε συμμέτοχοι στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, τα εργασιακά μας δικαιώματα, που φορτώνει και άλλα βάρη στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες σε αγωνιστική ετοιμότητα για να ακυρώσουμε τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούν στην εκπαίδευση. Οργανώνουμε την πάλη μας!".

"Η επίθεση στο ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου" σημειώνουν οι καθηγητές εξηγώντας πως: "Μας λένε να ξεχάσουμε πως θα υπάρχει ένα δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που θα καλύπτει τον εργαζόμενο και την οικογένειά του και η ασφάλιση θα γίνει προσωπική υπόθεση ανάλογα με τις εισφορές και παροχές του καθενός. Δε μας λένε, ωστόσο, ότι η κυβερνητική πολιτική και η συνειδητή απαξίωση της κοινωνικής ασφάλισης, των συντάξεων και των δημόσιων υπηρεσιών υγείας - πρόνοιας, τροφοδοτούν την ιδιωτική υγεία και ασφάλιση. Μας λένε πως ζούμε πολύ, άρα πρέπει να δουλεύουμε περισσότερα χρόνια. Δε μας λένε, εντούτοις, πως με την τεχνολογική και επιστημονική εξέλιξη που υπάρχει σήμερα και την αύξηση της παραγωγικότητας, θα μπορούσαμε όλοι μας αφενός να ζούμε καλύτερα και αφετέρου να βγαίνουμε στη σύνταξη με 30 έτη εργασίας ή στα 60 οι άνδρες και στα 55 οι γυναίκες (όπως ίσχυε πριν τις αλλαγές με τους νόμους Σιούφα - Ρέππα - Πετραλιά - Λοβέρδου)".