Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016 11:22

Συνεργασία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με Πανεπιστήμιο στην Κίνα

Συνεργασία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με Πανεπιστήμιο στην Κίνα

Μνημόνιο συνεργασίας με το National University of Defense Technology της Κίνας υπέγραψε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Τα δύο ιδρύματα θ' αναπτύξουν ερευνητικά έργα σε περιοχές κοινού ενδιαφέροντος, στα οποία θα εμπλακούν μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού τους, θα οργανώσουν κοινές ακαδημαϊκές και ερευνητικές δράσεις, όπως συνέδρια, συμπόσια, σεμινάρια και διαλέξεις, θα αναπτύξουν την κινητικότητα ακαδημαϊκού προσωπικού και φοιτητών μεταξύ τους και θα προχωρήσουν σε ανταλλαγές επιστημονικού υλικού και δημοσιεύσεων.

Οι επιστημονικοί τομείς στους οποίους θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ των δύο ιδρυμάτων περιλαμβάνουν τη φιλολογία, τη γλωσσολογία, τις πολιτισμικές σπουδές, τη φιλοσοφία, τις οικονομικές επιστήμες, την ιστορία, τις πολιτικές επιστήμες, τις διεθνείς σπουδές, τις τεχνολογίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και τη διαστημική τεχνολογία.

Το National University of Defense Technology είναι ένα δημόσιο πανεπιστήμιο, το οποίο λειτουργεί υπό την επίβλεψη του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας και του υπουργείου Παιδείας της χώρας. Ιδρύθηκε το 1953 ως στρατιωτική ακαδημία μηχανικών, το 1978 μετονομάστηκε σε National University of Defense Technology και η έδρα του είναι η πόλη Changsha, πρωτεύουσα της επαρχίας Hunan στην κεντρική - νότια Κίνα.

Στο National University of Defense Technology εργάζονται 2000 καθηγητές και φοιτούν 16.000 φοιτητές περίπου, ενώ έχει αναπτύξει μεγάλο δίκτυο διεθνών συνεργασιών με πανεπιστήμια, σε περισσότερες από 40 χώρες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ