Τρίτη, 05 Απριλίου 2016 16:36

Συνέδριο με θέμα «Λογοτεχνία για παιδιά και εφήβους χωρίς ευτυχισμένο τέλος» στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Συνέδριο με θέμα «Λογοτεχνία για παιδιά και εφήβους χωρίς ευτυχισμένο τέλος» στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

«Λογοτεχνία για παιδιά και εφήβους χωρίς ευτυχισμένο τέλος» - Η διδασκαλία της λογοτεχνίας στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά διοργανώνουν, Διήμερο Συνέδριο το Σάββατο 9 & την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 με θέμα «Λογοτεχνία για παιδιά και εφήβους χωρίς ευτυχισμένο τέλος» - Η διδασκαλία της λογοτεχνίας στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι γνωστό ότι στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, σε μεγάλο βαθμό, υπάρχει η αντίληψη ότι τα βιβλία που απευθύνονται σε παιδιά και γενικά σε νέους ανθρώπους έχουν ή πρέπει να έχουν ευτυχισμένο τέλος. Τις τελευταίες δεκαετίες, στον χώρο της νεανικής λογοτεχνίας, αρκετά βιβλία για παιδιά, κυρίως εικονογραφημένες ιστορίες ρεαλιστικές ή μη και επίσης πολλά βιβλία για εφήβους, κυρίως μυθιστορήματα, δεν έχουν ευτυχισμένο τέλος.

Ο στόχος του διήμερου Συνεδρίου, κατά την πρώτη ημέρα (Σάββατο 9 Απριλίου: πρωί και απόγευμα), είναι να αναδείξει αυτή την πλευρά της λογοτεχνίας για παιδιά και εφήβους, με τα τυχόν «θετικά» ή τα «αρνητικά» της αποτελέσματα και  με θέματα από όσο το δυνατόν περισσότερες πλευρές της λογοτεχνικής θεωρίας.

Κατά τη δεύτερη ημέρα (Κυριακή 10 Απριλίου, πρωί) θα λειτουργήσουν δύο εργαστήρια διδακτικής προσέγγισης της λογοτεχνίας, με σχετικά κείμενα, ένα για την πρωτοβάθμια και ένα για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Θα ακολουθήσει συζήτηση «στρογγυλού τραπεζιού» για τη διδακτική της λογοτεχνίας στην εκπαίδευση.  

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν καθηγητές και καθηγήτριες από τα πανεπιστήμια της Αθήνας, του Αιγαίου, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, καθώς και εκπαιδευτικοί της περιοχής μας. Το Συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και είναι ανοιχτό σε όποιον επιθυμεί να το παρακολουθήσει. Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης. 

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου.

Πληροφορίες - Δηλώσεις Συμμετοχής στο fbougas@bougas-school.gr ή τηλεφωνικά στο 27210-92022/92122.

Στοιχεία Συμμετοχής: Ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, ειδικότητα.