Πέμπτη, 07 Απριλίου 2016 15:29

Βιβλιοδρομίες στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Την ετήσια γιορτή των Βιβλιοδρομιών με θέμα «Συγγραφείς απ’ τον  τόπο μας» διοργάνωσαν το Σάββατο, για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά. Οι μαθητές όλων των δημοτικών της Μεσσηνίας είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν βιβλία και να γνωρίσουν ιστορίες γεμάτες μύθους και παραμύθια, από συγγραφείς με καταγωγή από τη Μεσσηνία.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με πολλά επιδαπέδια παιχνίδια όπως παζλ και σκάκι, ενώ όλοι οι μικροί βιβλιοδρόμοι είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με κατασκευές που αφορούσαν το βιβλίο. Οι Ομάδες Ρομποτικής έδωσαν το παρών, παρουσιάζοντας στα παιδιά και στους γονείς τις δημιουργίες τους και εξηγώντας τον τρόπο κατασκευής και λειτουργίας τους.

Ο Δημήτρης Σαρρής, κουβαλώντας ένα βαλιτσάκι από τη "χώρα του Θυμάμαι"» μύησε τα παιδιά στα ανεξερεύνητα μυστικά των βιβλίων και των... υπολογιστών! Το παραμύθι των αδελφών Γκριμ «Οι τρεις κλώστρες» ζωντάνεψε μέσα σε μια αίθουσα γεμάτη χρώματα. Η Χριστίνα Δίμιζα μάγεψε με τη φωνή της τους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης. Η αίθουσα πλημμύρισε με χαρούμενες φωνές όταν η Μαρία Καλλικούνη παρουσίασε διάφορα παιχνίδια με κλωστές. Το κατάστημα του Λυκούργου Καρολεμέα «Bookmark» με μια μεγάλη έκθεση, έδωσε μια χαρούμενη νότα στη γιορτή.