Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019 07:55

Το "Typhoon" καθαρίζει τις ακτές της Κορώνης

Γράφτηκε από την
Το "Typhoon" καθαρίζει τις ακτές της Κορώνης

 

Ο "Τυφώνας" σαρώνει σκουπίδια και πλαστικά από το βυθό και τις παραλίες της Κορώνης. Είναι το ειδικό σκάφος "Typhoon" του Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη που από χθες βρίσκεται στην περιοχή.

Οπως ενημερώνει η Χρυσοβαλάντη Λευτάκη, μιλώντας με το πλήρωμα έμαθε ότι στην περιοχή τους θα καθαρίσει τις ακτές Αμμούδι, Καλαμάκι, Μεμί, Ζάγκα και Περούλια.

Το νορβηγικής προέλευσης "Typhoon" έχει μήκος 72 μέτρα και πλάτος 16. Εκτός από τα σύγχρονα συστήματα ναυτικής πλοήγησης και τον βασικό εξοπλισμό πυρόσβεσης και καταπολέμησης πετρελαϊκής ρύπανσης, το πλοίο φιλοξενεί ταχύπλοα που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό δυσπρόσιτων ακτών. Επίσης, διαθέτει κάδους απορριμμάτων μεγάλης χωρητικότητας, κατάλληλους για τη διαλογή των ανακυκλώσιμων ειδών που συλλέγονται κατά τη διάρκεια των δράσεων.

Η ομάδα δράσης του "Typhoon", αποτελούμενη από στελέχη του Ιδρύματος και μόνιμο προσωπικό του σκάφους, στο πλαίσιο του έργου του για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ξεκίνησε πιλοτικά τις δράσεις της στο τέλος Ιουλίου από την περιοχή της Λαυρεωτικής και το νησάκι Πάτροκλος. Στο τέλος Αυγούστου βρέθηκε στην επιβαρυμένη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού και συνέχισε με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς στο Αιγαίο, αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο του Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη στην προστασία των ελληνικών θαλασσών.


NEWSLETTER