Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 20:50

Εθελοντές καθαρίζουν το Πάρκο Σιδηροδρόμων

Γράφτηκε από την
Εθελοντές καθαρίζουν το Πάρκο Σιδηροδρόμων

Σε μία αξιέπαινη πρωτοβουλία προχώρησαν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Πάρκου Σιδηροδρόμων Καλαμάτας.

Σε συνεννόηση με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου, εθελοντές προχώρησαν σε καθαρισμό και καλλωπισμό δημοτικού χώρου στη συμβολή των οδών Αριστοδήμου και Αριστομένους, πλησίον του πάρκου.
Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε ξύλινη περίφραξη και δημιουργήθηκαν παρτέρια (με υλικά που προέρχονταν από αντικατάσταση περίφραξης σε παιδική χαρά του πάρκου) και φυτεύτηκαν διάφορα είδη όπως αλόη, μολόχες, κακτοειδή κ.ά. Επίσης, υπήρξε τοποθέτηση δικτύου άρδευσης με μπεκ για αυτόματο πότισμα.
Οι εθελοντές σε συνεννόηση με την υπηρεσία οριοθέτησαν καλαίσθητα 19 θέσεις στάθμευσης οχημάτων, ενώ υπήρξε και τοποθέτηση φωτιστικού στύλου. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει οριστική διαμόρφωση του χώρου από το δήμο.
Ο δήμαρχος, διά του αντιδημάρχου Γιάννη Μπάκα, μετέφερε τις ευχαριστίες του και συνεχάρη τους εθελοντές για την πρωτοβουλία τους, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συμμετοχής των δημοτών σε δράσεις που άπτονται με την καθημερινότητα της πόλης και των γειτονιών. Οπως τονίστηκε, ανάλογες πρωτοβουλίες θα έχουν πάντα την αρωγή και την υποστήριξη του δήμου.


NEWSLETTER