Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 08:46

Καταγγελία “Λαϊκής Συσπείρωσης” για προβλήματα με το νερό σε χωριά της Μάνης

Γράφτηκε από την
Καταγγελία “Λαϊκής Συσπείρωσης” για προβλήματα με το νερό σε χωριά της Μάνης

 

Το σοβαρό ζήτημα της ποιότητας του νερού στο δήμο θέτει η “Λαϊκή Συσπείρωση” του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Επισημαίνει το έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας για “προβλήματα ποιότητας του νερού ύδρευσης σε χωριά του δήμου” και απαιτεί “να γίνει ποιοτικός έλεγχος και μέχρι το καλοκαίρι να έχει δοθεί συνολική λύση για όλα τα χωριά του δήμου”.

Αναλυτικά, η “Λαϊκή Συσπείρωση” του Δήμου Δυτικής Μάνης σημειώνει: “Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Μεσσηνίας και Ελέγχου  έγγραφο - κόλαφος για τη δημοτική αρχή Δυτικής Μάνης που αφορά την ποιότητα του νερού σε συγκεκριμένα χωριά του δήμου, στη Λαγκάδα και τον Πύργο. Πρόκειται για νερό με κολοβακτηρίδια και εντερόκοκκους, αλλά εντοπίστηκαν και μια σειρά από παραλείψεις σε θέματα απολύμανσης - χλωρίωσης του νερού μετά τις δειγματοληψίες μικροβιολογικής και χημικής ανάλυσης, που έγιναν από τις αρμόδιες υπηρεσίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μετά από αίτημα των κατοίκων και όχι της δημοτικής αρχής.

Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται περίτρανα αυτό που λέγαμε προεκλογικά πως η ύδρευση αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα σε πολλά χωριά του δήμου μας. Αυτή αλλά και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν είχαν τα έργα ύδρευσης, τα αντιπλημμυρικά έργα, την αντιπυρική προστασία ως προτεραιότητα. Στην ίδια μοίρα κινείται και το ζήτημα των σκουπιδιών που είναι χρόνιο και συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα. Είναι φοβερό πώς κυβερνήσεις - Περιφέρεια και δημοτικές αρχές που ταυτίζονταν πολλές φορές πολιτικά, δεν έχουν καταφέρει να λύσουν ούτε το στοιχειώδες θέμα της ύδρευσης το 2020 σε ένα δήμο που δέχεται χιλιάδες επισκέπτες το καλοκαίρι. Είναι η κατάντια μιας πολιτικής που εφαρμόζεται όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είναι μόνο αυτά τα χωριά με πρόβλημα ύδρευσης, αλλά και πολλά άλλα χωριά που ταλαιπωρούνται χειμώνα - καλοκαίρι, όπως ο Αγιος Δημήτριος, το Προάστιο, τα Σωτηριάνικα, η Καρδαμύλη, η Μεγάλη Μαντίνεια και πολλά ακόμη.

Εδώ και τώρα απαιτούμε από τη δημοτική αρχή: Να γίνει ποιοτικός έλεγχος σε όλο το δήμο και να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα. Να απαλλαγούν από τα τέλη ύδρευσης για ένα χρόνο οι κάτοικοι των χωριών που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Να δοθούν δωρεάν νερά στους κατοίκους μέχρι να αποκατασταθεί η ποιότητα του νερού. Μέχρι το καλοκαίρι να έχει δοθεί συνολική λύση για όλα τα χωριά του δήμου με πρωτοβουλίες που πρέπει να παρθούν από τη δημοτική αρχή. Σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα της ύδρευσης για το σύνολο του δήμου να είναι στην ημερήσια διάταξη”.


NEWSLETTER