Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 10:10

Ανανεώνεται και βελτιώνεται το δίκτυο συνοικιακών κομποστοποιητών στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Ανανεώνεται και βελτιώνεται το δίκτυο συνοικιακών κομποστοποιητών στην Καλαμάτα


Ανανεώνεται και βελτιώνεται το δίκτυο συνοικιακών κομποστοποιητών στην πόλη της Καλαμάτας.


Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, μετά τη σύμβαση μεταξύ του δήμου και της εταιρείας Re:Τhink KOIN.Σ.ΕΠ. για την ανάθεση των εργασιών “Ελέγχου, συντήρησης και μερικής αντικατάστασης του υπάρχοντος δικτύου συνοικιακής κομποστοποίησης” έχουν πραγματοποιηθεί οι παρακάτω ενέργειες:
Ολική κατάργηση 20 συνολικά κομποστοποιητών του δικτύου, λόγω φθοράς ή μη βέλτιστης χρήσης. Αφαίρεση 5 συνολικά κομποστοποιητών, οι οποίοι είχαν υποστεί φθορές και αντικατάστασή τους με νέους. Πρόκειται για κομποστοποιητές στις περιοχές: πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού, νότια του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων (δύο), στη συμβολή των οδών Φαρών και Βας. Ολγας και στο  Πάρκο Τέντας - Ανατολικό Κέντρο (στις εγκαταστάσεις του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ).
Με την ολοκλήρωση της σύμβασης προβλέπεται αντικατάσταση 28 συνοικιακών κομποστοποιητών, ενώ θα υλοποιηθούν εργασίες συντήρησης σε 12. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί ολική επαναλειτουργία του δικτύου με 40 κομποστοποιητές.
Οπως επισημαίνεται, στόχος του προγράμματος είναι η μείωση των οργανικών απορριμμάτων όσων συμμετέχουν στο πρόγραμμα και η παραγωγή εδαφοβελτιωτικού.
Με βάση την ενημέρωση του δήμου, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας θα οργανωθούν ενημερωτικά εργαστήρια για την εκπαίδευση των πολιτών στην κομποστοποίηση και στη διαχείριση του συνοικιακού κομποστοποιητή της γειτονιάς τους.


NEWSLETTER