Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021 13:45

Δράση της Save your hood σήμερα στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την

Η ομάδα Save your hood ξεκινά σήμερα δράση και στην πόλη της Μεσσήνης, ενώ αύριο συνεχίζει τον καθαρισμό στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας, διοργανώνοντας την 6η εξόρμησή της απ’ όταν άρχισε να δραστηριοποιείται στη Μεσσηνία, στα μέσα Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, η ομάδα καλεί όλους τους πολίτες που θέλουν να αλλάξουν τις γειτονιές τους, σήμερα στη 1 μ.μ. στο Πάρκο Μεσσήνης (συνάντηση στο ρολόι) και αύριο στις 12 μ. στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας (συνάντηση στο "Καφέ Σινέ”). Οι δράσεις αυτές γίνονται σε συνεργασία με τους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης.
Η πρωτοβουλία Save your hood στοχεύει να αλλάξει την κακή μας νοοτροπία και τις άσχημες συνήθειές μας βάζοντας τα σκουπίδια πίσω εκεί που ανήκουν: στον κάδο τους.
Όπως η ομάδα αναφέρει στο κάλεσμά της προς τον κόσμο, πρόκειται “για μια ιδιωτική πρωτοβουλία με σκοπό να ενώσει, να στεγάσει και να δώσει δύναμη στις ατομικές και ομαδικές προσπάθειες για μια καλύτερη γειτονιά σε όλη την Ελλάδα. Μια ιδιωτική πρωτοβουλία που μέσα σε ένα διάστημα 2 μηνών από την αρχή της, έχει ενεργοποιήσει πάνω από 7.000 πολίτες και έχει συγκεντρώσει πάνω από 350.000 λίτρα σε 182 δράσεις σε όλη την Ελλάδα”. Οι εθελοντές καθαρίζουν το μέρος που μένουν σε μια συνηθισμένη καθημερινή βόλτα, αφού στείλουν SMS 6, με απώτερο σκοπό να γίνει η μεγαλύτερη αποκομιδή σκουπιδιών που έγινε στην χώρα, μαζεύοντας ό,τι σκουπίδι βρεθεί στο δρόμο τους.