Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 08:15

Μεσσηνία: Στην “Ωρα της Γης” συµµετείχε η οµάδα Save Your Hood

Γράφτηκε από την

Στην “Ωρα της Γης” συµµετείχε το Σάββατο η οµάδα Save Your Hood, μαζεύοντας σκουπίδια στην παραλία της Καλαμάτας. Με τα σκουπίδια που μάζεψαν οι εθελοντές - μέλη της σχημάτισαν το γράµµα Ν, και μαζί με άλλες ομάδες από την Ελλάδα και την Κύπρο, έστειλαν το μήνυμα “Κάνε μια Νέα Αρχή”.

Σε ανακοίνωσή της η οµάδα Save Your Hood σημειώνει: “To Σάββατο 27/3 ήταν η «Ωρα της Γης». 60' ήρθαν και ήδη πέρασαν, όμως αυτά δεν αρκούν. Οι δράσεις του Σαββάτου ήταν αφιερωμένες στην «Ωρα της Γης», ωστόσο είναι ώρα να… αλλάξουμε τις συνήθειες μας από εδώ και στο εξής. Σέρρες, Χαλκιδική, Αρκαδία, Ναύπακτος, Καλαμάτα, Κεφαλλονιά, Ιωάννινα, Μελίσσια, Λεμεσός, Περιστέρι, Χαϊδάρι, Παλαιά Φώκαια, Χαλκίδα και Ανάβυσσος, Τουρκοβούνια και Λέσβος σχημάτισαν με τα σκουπίδια της ημέρας ένα φανταστικό μωσαϊκό ελπίδας και δίψας για αλλαγή. Υπερήρωες με όρεξη αβυσσαλέα που φήμες λένε ότι ήδη τα σκουπίδια αρχίζουν και στριμώχνονται μόνα τους έτοιμα προς πακετάρισμα από τον φόβο που τους προκαλούν.

Η Καλαμάτα εννοείται και ήταν μέρος όλου αυτού σχηματίζοντας το γράμμα «Ν» με τα σκουπίδια που μαζέψαμε. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Νίκο Γκούνη που μας παρείχε το drone του και μας έβγαλε αυτές τις υπέροχες φωτογραφίες! Ας κάνουμε λοιπόν όλοι μια Νέα Αρχή!”.