Σάββατο, 03 Απριλίου 2021 22:40

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για απορρίμματα στην Καλλιρρόη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για απορρίμματα στην Καλλιρρόη

 

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της δημιουργίας εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλλιρρόη πραγματοποιείται αύριο Κυριακή στις 12 μεσημέρι, στον εθνικό δρόμο Καλό Νερό - Τσακώνα, στο ύψος της Καλλιρρόης, στη διασταύρωση με το δρόμο που οδηγεί στο χώρο που προορίζεται για το εργοστάσιο.

Τη συγκέντρωση οργανώνουν οι Κοινότητες Καλλιρρόης, Βασιλικού, Κόκλας και η “Λαϊκή Συσπείρωση” στο Δήμο Οιχαλίας.

Σε ψήφισμά τους δηλώνουν την αντίθεσή τους “στη ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων της Πελοποννήσου” και σημειώνουν: “Καμία σκέψη για χωροθέτηση σκουπιδοεργοστασίου στην θέση «Ονι» της Καλλιρρόης”. Επικρίνουν τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (Σαμαρά-Βενιζέλου), ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τις δυνάμεις τους στην Περιφέρεια και κατηγορούν τις περιφερειακές αρχές Νίκα και Τατούλη που “παραδίδουν τη διαχείριση των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με όρους και προϋποθέσεις εγγυημένης μακροχρόνιας κερδοφορίας (τουλάχιστον 28 χρόνια) για την εταιρεία, με βαρύ οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος για την περιοχή της Οιχαλίας και την ευρύτερη περιοχή της Ανω Μεσσηνίας”.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετέχουν η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Χωριών Δήμου Οιχαλίας, η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Καλλιρρόης και όμορων χωριών και η Σουηδική Κοινότητα της Καλλιρρόης “Ελαιώνας”. Καλούν στη συγκέντρωση τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής Οιχαλίας και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και τους δημότες Οιχαλίας. Σε ανακοίνωσή τους δηλώνουν πως “παραμένουμε ενωμένοι στον αγώνα για να αποτρέψουμε την κατασκευή του εργοστασίου της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και της ζωής μας. Να μη γίνει σκουπιδότοπος η Καλλιρρόη και γενικά όλη η περιοχή μας. Να διατηρήσουμε καθαρό τον αέρα και το νερό μας”.

Τους φορείς και τους πολίτες της περιοχής της Καλλιρρόης, για τη συγκέντρωση της Κυριακής, χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου” και δηλώνει ότι “θα συνεχίσουμε όπως και μέχρι τώρα να είμαστε στο πλευρό σας, για να μην υλοποιηθεί αυτό το καταστροφικό έργο ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων”.