Σάββατο, 26 Ιουνίου 2021 09:26

Αναρτήθηκαν οι Γαλάζιες Σημαίες σε 4 ακτές του Δήμου Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Αναρτήθηκαν οι Γαλάζιες Σημαίες σε 4 ακτές του Δήμου Καλαμάτας (βίντεο)

 

Αναρτήθηκαν χθες οι Γαλάζιες Σημαίες σε 4 σημεία, σε ακτές κολύμβησης του Δήμου Καλαμάτας.

Οι σημαίες πιστοποιούν ότι οι ακτές αυτές πληρούν αυστηρά πρότυπα όσον αφορά καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουόμενων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Οι παραλίες του δήμου που πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος και βραβεύονται ανελλιπώς κάθε χρόνο, από τη στιγμή που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, είναι η Ανάσταση και το τέρμα Ναυαρίνου στην Ανατολική Παραλία Καλαμάτας, το Αλμυρό στη Βέργα και η Μικρή Μαντίνεια.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος επεσήμανε ότι οι παροχές προς τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες της πόλης φέτος το καλοκαίρι είναι αναβαθμισμένες. Ανέφερε ότι πέραν των παρεμβάσεων που αφορούν τη συντήρηση υποδομών στο παραλιακό μέτωπο, ανανεώθηκε και προστέθηκε αστικός εξοπλισμός (70 παγκάκια, 50 καλαθάκια, 10 τραπεζόπαγκοι κλπ.), ενώ ενισχύθηκε το ναυαγοσωστικό έργο με 12 πύργους που ο καθένας, πέραν της παρουσίας ναυαγοσώστη, διαθέτει σκάφος, φαρμακείο και απινιδωτή. Αναφορά επίσης έγινε και στα 2 Seatrac που έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν και φέτος στην παραλία της πόλης, καθώς και στην εμπλοκή του διαγωνισμού (ενστάσεις μεταξύ των ενδιαφερόμενων εταιρειών) για την τοποθέτηση άλλων 4 Seatrac.
Τέλος ο κ. Βασιλόπουλος κάλεσε τους πολίτες και των όμορων περιοχών να επισκεφτούν τις παραλίες του δήμου, προκειμένου να απολαύσουν τα καθαρά τους νερά.


NEWSLETTER