Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2021 16:40

“Ένα δέντρο μια ευχή”: Πάνω από 100 φυτά αγοράστηκαν για αναδάσωση στην Κορώνη

Γράφτηκε από την

Σε μία αξιέπαινη δράση για την αναδάσωση των περιοχών που κάηκαν από τη φωτιά στην Κορώνη, προχώρησε το βιβλιοπωλείο «Χαρτί και Μολύβι» την περασμένη Δευτέρα.

Εμπνεύστρια της συγκεκριμένης δράσης ήταν η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου Χρυσοβαλάντη Λευτάκη, η οποία απέδειξε για ακόμη μία φορά πως όλοι μαζί μπορούμε να ξανακάνουμε το περιβάλλον όμορφο. Σκοπός της δράσης ήταν ο καθένας να επιλέξει και να αγοράσει ένα μικρό δέντρο εικονικά, γράφοντας την ευχή του και όταν το επιτρέψουν οι περιβαλλοντικές συνθήκες, όλα αυτά να φυτευτούν πραγματικά στις καμένες περιοχές.

«Μέσα σε δύο ώρες συγκεντρώσαμε 105 φυτά και πολλές ευχές που αυτές τις δύσκολες στιγμές αν τις ενώσουμε θα καταφέρουμε να δώσουμε φως ελπίδας σε κάθε σκοτεινό πέρασμα. Η προσέλευση του κόσμου ήταν δυναμική αλλά συνάμα και συγκινητική αφού δόθηκε μια ξεχωριστή εκκίνηση εθελοντικής προσφοράς για την συγκέντρωση διαφόρων ειδών φυτών για την μελλοντική δεντροφύτευση στις πληγείσες περιοχές της Κορώνης. Μέχρι να κριθούν κατάλληλες οι συνθήκες της δεντροφύτευσης εμείς θα έχουμε σε εξέλιξη την προσπάθεια αυτή ώστε ακόμα και όσοι δεν κατάφεραν να παρευρεθούν τη Δευτέρα, να έχουν την δυνατότητα μέσα σ' αυτό το χρονικό διάστημα να συμμετέχουν» ανέφερε στο facebook η Χρυσοβαλάντη Λευτάκη.

Η δράση για την αναδάσωση των πληγέντων περιοχών της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης γίνεται με την αρωγή του Δήμου Πύλου Νέστορος.