Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021 17:38

Μεσσηνία: Αναστολή της προανάρτησης του Κτηματολογίου στον Δήμο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Μεσσηνία: Αναστολή της προανάρτησης του Κτηματολογίου στον Δήμο Τριφυλίας

Αναστέλλεται η προανάρτηση του Κτηματολογίου που αφορά το Δήμο Τριφυλίας , όπως ανακοινώθηκε από το Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Μετά τη σωρεία λαθών που είχαν εντοπιστεί στους χάρτες και τα στοιχεία της προανάρτησης. Ενώ το Κτηματολόγιο δεσμεύεται για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος και την άμεση επανάληψη της διαδικασίας για την οποία οι ιδιοκτήτες θα ενημερωθούν σύντομα.

Σε σχετική ανακοίνωση του Κτηματολογίου αναφέρεται:

«Στις 23 Αυγούστου 2021, ξεκίνησε η διαδικασία της προανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων, για όσους δήλωσαν την ακίνητη περιουσία τους που βρίσκεται σε περιοχές της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας, στους Καλλικρατικούς δήμους Καλαμάτας, Πύλου-Νέστορος, Οιχαλίας, Μεσσήνης, Δυτικής Μάνης και Τριφυλίας.

Μέσω της ηλεκτρονικής προανάρτησης οι ιδιοκτήτες των περιοχών αυτών, οι οποίοι έχουν λάβει ήδη ατομικά τις σχετικές ενημερώσεις, μπορούν, μέχρι την 6η Οκτωβρίου 2021, να διορθώσουν εύκολα, γρήγορα και δωρεάν, τυχόν λάθη στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο.

Στην εξέλιξη της διαδικασίας προέκυψαν και εντοπίστηκαν ορισμένα τεχνικά προβλήματα στα κτηματολογικά στοιχεία σε περιοχές του Δήμου Τριφυλίας.

Ως εκ τούτου, από Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης, αναστέλλεται προσωρινά η προανάρτηση, αποκλειστικά στον εν λόγω Δήμο, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις από την ανάδοχο Κοινοπραξία.

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο δεσμεύεται για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος και την άμεση επανάληψη της διαδικασίας για την οποία οι ιδιοκτήτες θα ενημερωθούν σύντομα.»

Τα στοιχεία επικοινωνίας με το Κτηματολόγιο είναι :Γραφείο Κτηματογράφησης Μεσσηνίας: Τηλ: 2104404042 (Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-21:00) Ε-mail : proan.mes.t03@gmail.com Ιστοσελίδα: www.ktimamessinia.gr

Διεύθυνση: Λεωφ. Αθηνών (έναντι εργοστασίου Καρέλια), ΤΚ 24100, Καλαμάτα

Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30 -16.30 και κάθε Τετάρτη 8.30 - 20.30"

Κ.Μπ.


NEWSLETTER