Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 11:41

Ηπιος ο “Μπάλλος” στη Μεσσηνία (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

 

 

Ο “Μπάλλος” προκάλεσε πολλά προβλήματα σε διάφορα μέρη της χώρας το τελευταίο διήμερο, ωστόσο μέχρι χθες το πέρασμά του από τη Μεσσηνία ήταν πιο ήπιο από όσο είχε εκτιμηθεί με βάση το δελτίο καιρού.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν σε χωριά της Πυλίας, όπου η χαλαζόπτωση προκάλεσε κάποιες ζημιές σε ελαιόδεντρα, ενώ προβλήματα προκλήθηκαν κατά τόπους και στην ηλεκτροδότηση.

Στην Καλαμάτα σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργήθηκαν δύσκολες καταστάσεις, καθώς μικρής διάρκειας νεροποντές στάθηκαν ικανές να δημιουργήσουν “ποτάμια” σε δρόμους όπως η Φαρών, η Αναγνωσταρά, η Σιδηροδρομικού Σταθμού και η Φραντζή, γεγονός που ήρθε να υπενθυμίσει την ανάγκη για αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης.

 

 

ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ήταν μέχρι χθες το απόγευμα το πέρασμα του “Μπάλλου” από την περιοχή της Τριφυλίας. Ισχυρές μπόρες εκδηλώνονται στην περιοχή από το απόγευμα της Πέμπτης, χωρίς ωστόσο να παρατηρηθούν πλημμυρικά φαινόμενα καθώς δεν είχαν μεγάλη διάρκεια.

Παράλληλα στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, όμως και αυτοί δεν είχαν προκαλέσει κάποιο μεγάλο πρόβλημα. Όσον αφορά την ελαιοπαραγωγή, η κατάσταση θα εκτιμηθεί με το πέρασμα των καιρικών φαινόμενων, αν έχει υπάρξει καρπόπτωση και σε τι έκταση.

Οι βροχές αυτές, με τη σημαντική ποσότητα νερού που έχει πέσει στην περιοχή, πάνω από 100 χιλιοστά κατά μέσο όρο από το πρώτο κύμα κακοκαιρίας, ήταν σίγουρα ευεργετικές για τα διψασμένα ελαιόδεντρα.

Από σήμερα πάντως αναμένεται βελτίωση του καιρού. Πιο αναλυτικά, αναμένονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες όμως σταδιακά έως το απόγευμα θα περιοριστούν κυρίως στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο, και έως το βράδυ στη Θράκη και στο Ανατολικό Αιγαίο.