Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2022 13:16

Καιρός - Πρόγνωση Μαρουσάκη: Μέχρι πότε θα παραμείνει η Αφρικανική σκόνη – Υψηλές θερμοκρασίες και λασποβροχές

Καιρός - Πρόγνωση Μαρουσάκη: Μέχρι πότε θα παραμείνει η Αφρικανική σκόνη – Υψηλές θερμοκρασίες και λασποβροχές


Με λασποβροχές, αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες στη χώρα μας, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του μετεωρολόγου του OPEN Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Καθώς βαδίζουμε προς το τέλος της εβδομάδες, οι θερμοκρασίες θα αυξάνονται. Μάλιστα την Παρασκευή ο υδράργυρος στα ανατολικά και νότια θα δείξει έως και 26 με 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη ενδέχεται να σκαρφαλώσει και μέχρι τους 30 βαθμούς.

 

Μέχρι πότε θα επιμείνει η αφρικανική σκόνη
Αύριο, τελευταία ημέρα του Μαρτίου αναμένονται αρκετές βροχές, κυρίως σε δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Θα επιμένει η αφρικανική σκόνη μέχρι τις αρχές της άλλη βδομάδα ιδιαίτερα στα νότια τμήματα με τις λασποβροχές να εντοπίζονται στα κεντρικά και βόρεια τμήματα.

Ο κ. Μαρουσάκης ανέφερε ότι υποχωρεί ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο, όμως ένα νέο κύμα θερμών αερίων μαζών αναμένεται τη νέα εβδομάδα.

Τέλος ο μετεωρολόγος εφιστά την προσοχή στα φαινόμενα των ημερών. «Προσοχή στην αφρικανική σκόνη, προσοχή στις λασποβροχές» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Όπως έχει επισημάνει και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, σημαντικές ποσότητες αφρικανικής σκόνης αναμένεται να μεταφερθούν προς τη χώρα μας από σήμερα έως και το Σάββατο.